De ce ne e dor de “acasă”

01 Mai 2021, 08:29    •   
comentarii
Galerie

Noi suntem generația care suferă de dor de “acasă”. Și acasă înseamnă locurile în care ne-am născut, în care am copilărit.


Noi suntem generația care a învățat să meargă pe pământ. Am mers de-a bușilea pe lutul din case și pe iarba din curte. Am mâncat rahatul găinilor și am băut lapte de la văcuțele din grajd. Ne-am strâns în jurul “pojotaiei”, așteptând să primim coada sau urechea de la porc.


Pe noi ne cheamă pământul pe care am alergat desculți prin colb, văile și iazurile în care am învățat să înotăm, dealurile pe care am alergat.


Noi suntem generația pe care, din când în când, o strigă pământul să vină “acasă”.


Plămânii noștri au nevoie să le mai umplem rezervele cu aer de acasă, stomacului nostru îi e dor să găzduiască mâncărurile din copilărie, nărilor li se face dor de mirosurile cuptorului făcător de minuni.


Noi suntem generația care simte fluturi în stomac atunci când aude păsărelele și nouă ne bate inima mai repede când auzim clopotele.


Suntem generația care are nevoie, din când în când, să se întoarcă acasă. Pentru că fiecare celulă din noi șoptește: “mi-e dor”.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult  

De ce ne e dor de “acasă”

Noi suntem generația care suferă de dor de “acasă”. Și acasă înseamnă locurile în care ne-am născut, în care am copilărit. Noi suntem generația care a învățat să meargă pe...

citeste mai mult  

E greu să vorbești cu Dumnezeu. La fel de greu cum e să vorbești cu părinții tăi.

Începe Săptămâna Mare și mi-am propus să fie Săptămâna Cumințirii din toate punctele de vedere. O săptămână în care să vorbesc cu Dumnezeu mai mult decât cu oricine altcineva....

citeste mai mult  

Când oamenii sunt faini și simpli

„Mi-am plâns împreună cu tine toate îmbrățișările pe care nu le-am primit, toate te iubesc-urile pe care nu le-am auzit, toate mângâierile pe care nu le-am simțit!   Mi-am plâns...

citeste mai mult