De ce ne e dor de “acasă”

01 Mai 2021, 08:29    •   
comentarii
Galerie

Noi suntem generația care suferă de dor de “acasă”. Și acasă înseamnă locurile în care ne-am născut, în care am copilărit.


Noi suntem generația care a învățat să meargă pe pământ. Am mers de-a bușilea pe lutul din case și pe iarba din curte. Am mâncat rahatul găinilor și am băut lapte de la văcuțele din grajd. Ne-am strâns în jurul “pojotaiei”, așteptând să primim coada sau urechea de la porc.


Pe noi ne cheamă pământul pe care am alergat desculți prin colb, văile și iazurile în care am învățat să înotăm, dealurile pe care am alergat.


Noi suntem generația pe care, din când în când, o strigă pământul să vină “acasă”.


Plămânii noștri au nevoie să le mai umplem rezervele cu aer de acasă, stomacului nostru îi e dor să găzduiască mâncărurile din copilărie, nărilor li se face dor de mirosurile cuptorului făcător de minuni.


Noi suntem generația care simte fluturi în stomac atunci când aude păsărelele și nouă ne bate inima mai repede când auzim clopotele.


Suntem generația care are nevoie, din când în când, să se întoarcă acasă. Pentru că fiecare celulă din noi șoptește: “mi-e dor”.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult