De ce ne e dor de “acasă”

01 Mai 2021, 08:29    •   
comentarii
Galerie

Noi suntem generația care suferă de dor de “acasă”. Și acasă înseamnă locurile în care ne-am născut, în care am copilărit.


Noi suntem generația care a învățat să meargă pe pământ. Am mers de-a bușilea pe lutul din case și pe iarba din curte. Am mâncat rahatul găinilor și am băut lapte de la văcuțele din grajd. Ne-am strâns în jurul “pojotaiei”, așteptând să primim coada sau urechea de la porc.


Pe noi ne cheamă pământul pe care am alergat desculți prin colb, văile și iazurile în care am învățat să înotăm, dealurile pe care am alergat.


Noi suntem generația pe care, din când în când, o strigă pământul să vină “acasă”.


Plămânii noștri au nevoie să le mai umplem rezervele cu aer de acasă, stomacului nostru îi e dor să găzduiască mâncărurile din copilărie, nărilor li se face dor de mirosurile cuptorului făcător de minuni.


Noi suntem generația care simte fluturi în stomac atunci când aude păsărelele și nouă ne bate inima mai repede când auzim clopotele.


Suntem generația care are nevoie, din când în când, să se întoarcă acasă. Pentru că fiecare celulă din noi șoptește: “mi-e dor”.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult  

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult