Cum sunteți voi, cu adevărat?!

06 Noiembrie 2020, 09:38    •   
comentarii

Măi, oameni dragi, cum mai sunteți voi? Sincer, nu cu filtru de pe Instagram.

Mesageria mea e plină de apeluri disperate de la părinți care îmi spun că nu își permit o pereche de ghete noi pentru copiii lor; că nu o să aibă bani pentru nicio jucărie de Crăciun...

Oricât de tare vreau eu să țin steagul sus, câte o dimineață ca asta mă întoarce pe dos până și pe mine, întruchiparea optimismului.

Cum sunteți voi? Cât de tare vă afectează financiar Pandemia? V-ar deranja să primiți un ajutor pentru cadoul de Crăciun? Sau poate sunteți din categoria celor care, desi afectați de pandemie, vă puteți permite să fiți Ajutor de Moș Crăciun?

Las în comentarii un mesaj primit în dimineața asta ca să înțelegeți și mai bine ce vreau să spun. Aș vrea să generez o discuție la comentarii, pe această temă.

Mărturisesc, privirea mea era îndreptată spre copiii orfani, bolnavi de cancer, cu deficiențe de auz, copii care trăiesc în centre împreună cu mamele lor abuzate de tați agresivi. Pe acești copii îi aveam în vedere pentru Crăciun. Dar înțeleg că avem o nouă categorie: copiii din familii afectate de Pandemie.

Hai să învățăm să cerem ajutor. Fără să ne fie rușine că suntem într-un moment greu din viața noastră. Să învățam să le spunem celorlalți, cu adevărat, cum suntem și cine suntem.
Deschid această discuție cu oameni care vor să ajute și oameni care acceptă și recunosc că au nevoie de ajutor.

Suntem OAMENI, nu struți.

Vă mulțumesc și unora și celorlalți. Suntem OAMENI, nu struți. Și nu trebuie să punem capul în pământ . Suntem oameni și chiar dacă avem masca pe față, putem să ne privim în ochi. Cu blândețe și sinceritate.

Eu sunt gata să facem asta ÎMPREUNĂ .

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă