Cum poți face seara de Crăciun memorabilă?

23 Decembrie 2020, 13:33    •   
comentarii

Pregătiți Ajunul Crăciunului cu bucuria specifică sărbătorilor din casa voastră! Aveți însă grijă ca pregătirile să nu dureze mai mult decât sărbătoarea în sine. La asta nu ne întrece nimeni! Pregătim până obosim și când trebuie să sărbătorim suntem gata bosumflați... Normal, ne-am spetit muncind pentru organizarea celul mai frumos Crăciun.

Țineți minte: sărbătorile frumoase le fac oamenii veseli, nu oamenii perfecți!


Puneți pe masă cea mai frumoasă față de masă, aprindeți două-trei lumânări. Alegeți cele mai bune farfurii și pahare și nu uitați să pregătiți pahare și pentru copii. Pahare cu picior, dacă se poate! Ideal ar fi să aveți chiar o sticlă de șampanie pentru copii, ca să nu simtă nicio diferență.

Ordonați casa, în așa fel încât să aveți acel sentiment de curățenie! Apoi, gândiți-vă la momentul desfacerii cadourilor! Dincolo de conținut, copiii iubesc surprizele.
Cum ar fi să le scrieți două-trei scrisori? Să fie ca din partea oamenilor care nu pot fi acolo, cu voi, de sărbători. Poate îi rugați chiar pe ei să vă spună ce ar vrea să le transmită copiilor. Dacă nu, scrieți voi ce credeți că ar vrea copiii să audă.
Scrieți gânduri din partea bunicilor, nașilor și verișorilor, din partea doamnei învățătoare...
Scrieți câteva rânduri din partea lui Moș Crăciun și a lui Rudolf. Scrieți scrisori din partea personajelor pe care ei le iubesc. Scurte, dar în care să menționați numele copiilor.

Exemplu:
Pentru Mara
Bunica te iubește! Anul acesta sunt foarte mândră de tot ceea ce ai reușit să faci. Știu că te-ai străduit să îi fii mamei de ajutor. Asta mă face foarte fericită! M-aș bucura ca la anul să încerci și mai mult. Ține minte: ai fost grozavă, în cel mai ciudat an de până acum! Crăciun Fericit!
Bunica

Dacă aveți cum să le puneți în plicuri e minunat! Dacă nu, rulați hârtia și legați-o cu o ață vesel colorată, sclipitoare!
Găsiți un moment bun pentru scrisori. Ideal, ar trebui să fie separat de cel al deschiderii cadourilor. Puteți face un moment aparte, mult după emoția deschiderii darurilor de la Moș Crăciun. Sau, dacă Moșul vine în prima zi de Crăciun, puteți desface scrisorile în ajun. Astfel, ați putea chiar să scrieți și răspunsul, dictat de copii.
Colindați-vă unii pe alții! Puteți să alternați rolurile de gazdă și colindători. Când mami e gazda, tati pleacă la colindat cu copiii. Se pot echipa, cu fular și căciulă, clopoțel și apoi vor bate la ușă.
Mami primește colindătorii și le oferă ceva, orice are la îndemână. Apoi copiii rămân gazde și părinții ies la colindat... bat la ușă și sunt primiți în calitate de colindători. Faceți asta cât au ei chef! Poate fi momentul memorabil, care va aduce, și peste ani, multă bucurie în casa voastră.
Pregătiți răvașe ascunse în coșul de pâine! Să fie mesaje vesele, care să îi distreze. Iar la finalul mesei, nu uitați de provocări! Le trageți la sorți, dintr-un borcan. Pot fi ghicitori, cântecele, diverse porunci, orice se poate face la finalul unei mese copioase.

Mai mult decât orice, fiți simpatici! Fiți bucuroși! Nu lăsați toanele, stările de moment, micile nemulțumiri să pună stăpânire pe Crăciunul vostru!
Oamenii fericiți fac sărbătorile frumoase. Iar fericirea și-o construiește fiecare.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult