Cum faceți cu Lumina de Paști?

18 Aprilie 2020, 10:02    •   
comentarii

Eu am găsit soluția, știu exact cum fac cu Lumina de Paști!

Anul acesta o să fie cu adevărat un Paști diferit. Dacă, până acum, în noaptea de Înviere mă duceam să iau Lumina, anul acesta o voi trimite. E pentru prima dată când, în noaptea de Înviere, nu mă voi duce să iau Lumina pentru mine și pentru casa mea, ci, din toată Lumina pe care am primit-o până acum, voi da mai departe celor pe care îi iubesc.

O să-mi fac o listă cu toți oamenii pe care îi vreau în noaptea mea de Înviere și mă voi gândi la ei așa cum nu am făcut-o niciodată. Așa cum, până acum, m-am gândit doar la copilul meu.

În urmă cu mulți, mulți ani, când eu mă plângeam unei bune prietene, Milu, că sunt prea mult timp departe de copilul meu, ea m-a învățat ceva ce tot fac de atunci încoace. Ea m-a învățat să închid ochii și să-mi îmbrac copilul în Lumină. Să mi-o imaginez alergând pe un câmp verde, cu un cer albastru, cu nori pufoși deasupra capului și să vizualizez cum un canal de Lumină coboară deasupra ei și o scaldă.

Am făcut asta, mai greu la început, apoi din ce în ce mai ușor. Acum reușesc să fac asta în cele mai ciudate locuri, în orice moment liber în care pot să mă conectez, cu credința că gândul bun e primul și cel mai la îndemână bine pe care îl putem face celor dragi.

În noaptea de Înviere mă voi gândi la oamenii pe care îi iubesc. În liniște, în rugăciune, cu o lumânare aprinsă, dar mai ales cu toată inima! O să-i iau pe rând și o să-i îmbrac în Lumină. O să trimit Lumina din inima mea peste munți și peste văi, peste mări și oceane, în toate colțurile României și în toate colțurile Europei. Lumina gândului bun nu are granițe. Eu voi ști că am făcut în noapte de Înviere fix ceea ce mi-am dorit: m-am conectat, prin Lumină, cu toți oamenii dragi mie.

Sunt nerăbdătoare să vină momentul! De data asta, chiar o să fie un Paști altfel decât au fost toate celelalte sărbători din viața mea.

Sunt recunoscătoare pentru toți oamenii din viața mea. Am învățat multe de la unii, am dat învățătura mai departe, fără urmă de zgârcenie.


Miki rămâne un om special, care m-a ghidat foarte mulți ani în înțelegerea lucrurilor mai puțin lumești. Una dintre cele mai importante învățături am primit-o anul trecut, fix în ziua de Paști...


Acum, Miki e înger, dar îi simt prezența la fel de puternică, în toate grijile și deciziile mele. Atât timp cât credem în misiunea noastră și iubim ceea ce suntem, nimeni nu poate stinge Lumina care îi face pe ceilalți să ne vadă, dincolo de hainele lumești.

Vă doresc să găsiți calea prin care Lumina să vă aducă bucurie!


Vă îmbrățișez și vă doresc sărbători cu sănătate și bucurie! Cu multă cumpătare!

Lumina e credința.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Lăsați copiii în pace

Lăsați în pace copiii și notele obținute la Evaluarea Națională și la Bacalaureat! De 20 de ani, n-am mai văzut atât de mulți copii fericiți când au ieșit din examene și, mai ales, când au aflat rezultatele....

citeste mai mult  

Oficial, îmi merge bine! Mulţumesc de întrebare!

- Ești ok? mă întreabă un prieten, la sfârșitul unei convorbiri telefonice.  - Da, de ce? - Nu te-am văzut niciodată atât de calmă.     - Ești bine? mă întreabă alt amic.  -...

citeste mai mult  

Ce le facem cadou, copiilor, de 1 Iunie?

Vă las aici lista cu lucrurile pe care chiar poate să le facă fiecare dintre voi. Nu este o compunere de idei abstracte și teorii științifice despre ce înseamnă relația părinte - copil. Risc să vă las propuneri concrete, care sper să...

citeste mai mult  

Îmi împlinesc visul, în fiecare zi

Am început să trăiesc marele vis, chiar înainte de a-l conștientiza. Marele vis m-a găsit, înainte ca eu să mi-l propun, să-l simt. E ca atunci când îți dai seama, într-o zi, că omul de lângă tine,...

citeste mai mult