Cubul, un test de personalitate

05 Mai 2021, 16:03    •   
comentarii

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.

Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog pe cei care știu descifrarea testului să nu scrie nimic la comentarii ca să-i lăsăm pe cei care nu-l cunosc să se bucure de el.

Nu uitați să notați răspunsurile. Avem de răspuns la 6 întrebări. Dacă sunteți pregătiți, începem!

  1. Imaginați-vă un deșert. Acolo, în mijlocul deșertului încercați să vedeți un CUB. Cum arată cubul? Este transparent sau opac? Este mare sau mic? Cât de mare sau cât de mic este? Care e culoarea lui? Cât de departe este? Din ce e confecționat cubul?
  2. Încercați să vedeți în același spațiu FLORI. Cum erau florile? Câte flori sunt? Ce fel de flori? Ce culoare au? Unde se găsesc în raport cu cubul?
  3. Acum încercați să vă imaginați o SCARĂ. Cum arată scara? Din ce e făcută? Cum stă scara? E sprijinită, dreaptă? E mare sau mică? Unde se află în raport cu cubul? Are trepte multe sau puține? Se poate rupe ușor sau este solidă, bine făcută?
  4. În acest decor, apare un CAL. Ce culoare are? Ce face calul? Cum se comportă? Unde e raportat la cub? E unul sau poate sunt mai mulți? Este legat sau umblă liber?
  5. Acum imaginați-vă că se stârnește o FURTUNĂ. Imaginați-vă furtuna peste toate lucrurile acestea și încercați să o descrieți. E de nisip, e cu ploaie, vânt, tunete, fulgere??? E o furtună de vară? Sau e una puternică?
  6. Cum e deșertul vostru dupa ce trece furtuna? Ce s-a întâmplat cu cubul, calul, florile, scara? Ce a rămas după furtună?

Dacă încercați să răspundeți onest, fără ezitare la toate întrebările s-ar putea să fiți foarte surprinși. Acum, să vedem ce reprezintă CUBUL, FLORILE, SCARA, CALUL și FURTUNA.

CUBUL suntem noi, este stima noastră de sine, este percepția noastră despre noi.

FLORILE reprezintă copiii, rolul copiilor în viața fiecăruia, dacă iubiți copiii, dacă aveți treabă cu copiii, dacă ei te iubesc și au o legătură cu tine. Este în regulă și dacă nu vedeți florile, dacă vedeți doar un anumit tip de flori sau o anumită culoare.

SCARA o reprezintă prietenii. Scară din lemn înseamnă legături călduroase cu prietenii. Dacă nu se sprijină pe cub și stă înfiptă înseamnă că prieteniile nu sunt condiționate de ceva.

CALUL este partenerul, iar FURTUNA reprezintă problemele, provocările din viața voastră, cum le percepeți și cum le vedeți. Ele pot fi ca o tornadă, ca o ploaie foarte puternică. Ce rămâne neclintit în urma voastră, asta fiecare poate știi.

Puteți să analizați și să interpretați fiecare detaliu în parte, pentru că voi sunteți singurii care știu ce și-au imaginat. Jocul vă ajută să înțelegeți cum vă raportați în momentul de față la voi și la cei din jurul vostru. Este o modalitate bună prin care puteți șlefui părțile mai puțin plăcute.

Acest test este oglinda propriei persoane.

Faceți testul acesta și după 1 an, 2, 3...10 ani. Vedeți ce lucruri s-au schimbat și ce a rămas la fel. Aveți grijă de voi și de cei pe care îi iubiți.

Photo by Giorgio Parravicini on Unsplash

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult  

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult