Concentrează-te pe tine!

15 Noiembrie 2021, 12:03    •   
comentarii

Concentrează-te pe tine! Nu pe ce nu ți-au făcut el sau ea, ci pe ceea ce nu ți-ai făcut tu. Nu pe ce nu ți-au spus el, ea, ei – ci pe ceea ce nu ți-ai spus tu.

Concentrează-te pe ce ai putea să faci astăzi pentru copiii tăi, nu pe ceea ce nu au făcut ieri părinții pentru tine.

Concentrează-te pe ce oportunități ai la job-ul de astăzi, nu pe ceea ce îți lipsește.

Concentrează-te pe lucrurile pe care le poți învăța de la șeful și colegii tăi, nu pe vorbele, comentariile, nemulțumirile, criticile pe care le auzi în jurul tău.

Concentrează-te pe ceea ce ai, nu pe ce îți lipsește.

Concentrează-te pe relația pe care o ai cu cei care sunt astăzi în viața ta, nu pe amintirile celor care au fost.

Concentrează-te pe tine. Fă pentru tine tot ce poți. Toate lucrurile care au legătură cu corpul, cu inima și cu mintea ta depind numai de tine. Concentrează-te pe ele!

Pune în farfurie doar ceea ce îți face bine, gândește cât poți de frumos, vorbește cu grijă pentru cei care te ascultă, fă lucrurile care îți fac inima să sară în sus de fericire!

Întâlnește-te cu oameni care te plac, propune-ți bucurii mici în fiecare zi, stabilește-ți scopuri pentru care să muncești cu răbdare, făcând tot ce poți.

Concentrează-te pe tine. Roagă-te! Cere! Crede și fă bucata ta de drum. O să vină și Dumnezeu, universul, zâna bună… în cine crezi tu, pe cealaltă jumătate. Dar tu fă-ți treaba ta!

Astăzi începe postul. O bună ocazie să numeri 40 de zile în care, în fiecare zi, te-ai concentrat pe tine.

Te asigur că abia atunci când tu te concentrezi pe tine, te observă și ceilalți. Ba chiar te admiră, te respectă și mulți îți vor urma exemplul. Schimbarea întregii lumi, din perspectiva ta, începe fix cu tine! Concentrează-te pe tine! Poți!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult