Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

15 Septembrie 2021, 12:42    •   
comentarii

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor.

Frumos, pentru că ne-am întâlnit cu oamenii care așteptau de un an și jumătate spectacolele noastre.

Ne-am umplut valizele cu costume, am pus în buzunare veselie și zâmbete și am plecat la drum.

Când știi că te așteaptă câteva sute de copii la Roman, Piatra Neamț ori Suceava, îți vine să pleci de acasă cât mai devreme.

Ne întreabă foarte des jurnaliștii și oamenii simpli, cum rezistăm să fim mereu dintr-un oraș în altul, dintr-o parte în alta? Care e secretul?

Sunt onestă când dau răspunsuri. Nu e simplu și pot să spun asta cu toată sinceritatea. Veșnic cu valiza pregătită, zilnic în mișcare. Dar când ajungi la destinație și sala se umple cu câteva sute de chipuri care au zâmbetele până la urechi, uiți de orice urmă de oboseală.

Și apoi mai avem un mic secret: știm cum să ne dozăm energia la drum. Știm că pauzele sunt la fel de împortante cum e drumul. Și avem grijă să oprim în locurile care ne plac. Indiferent câte mașini suntem în coloanal de turneu, alegem o benzinărie de pe drum unde să salvăm cât de mult timp posibil, ca să avem parte de o pauză binemeritată. Când în calea noastră ne iese o benzinărie Petrom, știm sigur că acolo găsim tot ce ne trebuie pentru un drum lung, de la gustări la produse de igienă și cadouri. Pentru că atunci când nu apucăm să le luăm celor dragi ceva din orașele unde am fost, la Petrom găsim acele mici lucruri care le fac inima să tresară celor dragi, atunci când nu am avut timp de cumpărături.

Lunile trecute am făcut un tur de forță prin toată România. Vă dau ca reper penultima deplasare, în zona Moldovei. Am plecat din București cu destinația Roman. De la Roman, unde aveam spectacol în aceeași în care plecam din București, porneam direct spre Piatra Neamț. De la Piatra Neamt, după spectacol, la fel, plecam la Suceava, imediat după terminarea spectacolului.

Am plecat din București la prima oră. În drumul nostru spre Roman, am oprit la Focșani, pentru alimentare și pentru a lua o cafea proaspătă. Coincidența face ca în Focșani să locuiască și Cristina, desenatoarea noastră, care, culmea, era în oraș, iar eu nu o mai văzusem de dinainte de pandemie. Cristina era și însărcinată acum 2 săptămâni, iar eu sunt foarte fericită că ne-am regăsit la Petromul din drum, fiindcă la scurt timp după a și născut un băiețel minunat pe care eu îl voi boteza. Am făcut un schimb important cu Cristina: eu i-am dat cartea mea, “Astăzi, aici, acum”, iar ea mi-a dat desenele pentru o nouă carte de povești. A fost perfectă sincronizarea, perfect locul, perfecta întâlnirea, chiar dacă a fost din scurt.

Am făcut plinul, mi-am luat o cafea pentru mine și câte una pentru colegii mei și am pornit mai departe. Ceea ce facem noi este un adevărat tur de forță și nu exagerez deloc. Suntem într-o continua mișcare, dimineața ne trezim într-un oraș, seara ne prinde în altul. Zi de zi.

O lume întreagă așteaptă să o descoperim. Suntem, așa cum bine zice campania celor de la Petrom, români în mișcare. Și pentru că am adus vorba despre asta, ei chiar au lucrează pentru toti românii în mișcare și am aflat că :

  • 1 din 3 părinți șoferi pentru copiii lor alimentează la Petrom.
  • 1 din 3 șoferi români puși pe mișcare alimentează la Petrom
  • 1 din 3 șoferi români aflati „în renovare” alimentează la Petrom

Văzându-le campania, mi-am dat seama că și eu sunt unul din cei 3 părinți șoferi care alimentez la Petrom. Și eu sunt un român pus în mișcare și alimentez din Petrom. Și eu sunt unul dintre cei trei români care, în renovare fiind, am alimentat la Petrom. De ce fac asta? Pentru că mi-e la îndemână, comod, practic, ușor, iar atunci când mă grăbesc foarte tare, știu că lucrurile merg repede la ei.

De asemenea, chiar cred că tot ce spune campanie Petrom e pe bune, pentru că informațiile sunt confirmate și de alte statistici care la fel, arată că interesul românilor pentru mișcare a crescut, la fel și dorința acestora de a face modificări în casă. 27% dintre oameni la nivel global au făcut mai multă mișcare în pandemie. Exercițiile fizice sau mersul pe jos au fost una dintre strategiile de adaptare ale românilor în această perioadă. În ultimele 6 luni din 2020, 40% dintre românii din mediul urban și-au renovat sau amenajat casa, iar vânzările online de mobilier fabricat în România au crescut în 2020 cu 600% comparativ cu 2019.

Una peste alta, eu am fost, sunt și voi fi mereu un român pus în mișcare. Ceea ce vă doresc și vouă!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult