Acum, artiștii nu trebuie să tacă

23 Martie 2020, 23:49    •   
comentarii

Acum, mai mult ca oricând, artiștii trebuie să folosească toate canalele pe care le au, ca să fie susținerea morală a milioanelor de oameni care stau închiși în casă. Cântăreți, actori, magicieni, pictori, dansatori, comedianți... orice act artistic ce poate descreți frunțile oamenilor, orice manifestare făcută din tot sufletul, care poate aduce oamenilor bucurie, pace și zâmbete pe chip! Paradoxal, acum, să râdem e mai important decât oricând. Nu greșesc dacă spun că râsul e la fel de important cum este respectarea tuturor interdicțiilor impuse TEMPORAR.

Urmează o perioadă grea pentru România și pentru milioanele de români. Vom învăța împreună noua ordine a lumii. Doctorii sunt în spitale, polițiștii pe străzi, toți jurnaliștii în linia întâi: oamenii de radio la microfon, cei de televiziune în platou și pe teren, comercianții la tejghea.

Artiștii, blogerii, influencerii care au ceva de spus, de oferit, acum trebuie să o facă. Să nu uităm că avem nevoie să ne ținem psihicul sănătos!

Sunt mulți oameni care nu înțeleg “de ce” ni se întâmplă asta (?!)… și care reușesc cu greu să accepte noile reguli. Sunt mulți cărora le lipsesc vechile obiceiuri, oameni pe care lipsa vieții sociale, îndepărtarea de cei dragi, absența rutinei îi deprimă.

Acum, e rândul artiștilor să dea înapoi toată iubirea pe care au primit-o de la fanii lor. Fiecare artist are propria comunitate. Fiecare om care mângaie suflete a strâns în jurul lui, în ultimii ani, oameni care îl iubesc și care îl urmăresc. Fanii sunt bine împărțiți. Acum, toate persoanele publice care s-au hrănit din audiențe trebuie să fie prezente.

Fiecare dintre noi este obligat, moral, să facă tot ce poate pentru ca oamenii care îl iubesc să înțeleagă mai bine, să accepte mai ușor, să (se) învețe (cu) schimbarea.

Este timpul pentru NECONDIȚIONARE.

Este timpul să dăm, să oferim, fără să așteptăm nimic la schimb. Sunt foarte bune campaniile plătite de diverse branduri, le susțin și le încurajez, particip la ele, dar, dincolo de ele, acum este timpul să facem asta si GRATUIT, din suflet, cu iubire și credință, fiecare pe canalul lui, în comunitatea lui. Așa cum doctorii le fac bine oamenilor corpul, noi suntem doctori pentru sufletele lor.

Astăzi, mai mult ca oricând, artiștii trebuie să iasă la rampă și să facă fiecare ce știe cel mai bine, pentru ca oamenii care îi iubesc să fie mai fericiți. Un pic mai fericiți.

Nu vom auzi aplauze. N-o să ne aducă bani numărul de like-uri și de share-uri. Dar o să conteze, mai mult ca oricând, ceea ce facem cu harul pe care ni l-a dat Dumnezeu.

Acum este despre asta. O să treacă și o să ne întoarcem în sălile de spectacol, în studiouri, la filmări... Însă, în următoarele săptămâni vom evolua pe scena vieții. Fiecare după puteri, cu grijă pentru noi și pentru ceilalți, putem fi BUCURIE.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Copiii adoptați sunt speciali, pentru că se nasc de două ori

  Dacă am în față un grup de copii, eu îi recunosc pe cei care sunt adoptați. Au o sclipire aparte în privire. Acești copii sunt speciali, pentru că ei deja s-au născut de două ori. O dată, în pântecele...

citeste mai mult  

Cum faceți cu Lumina de Paști?

Eu am găsit soluția, știu exact cum fac cu Lumina de Paști!   Anul acesta o să fie cu adevărat un Paști diferit. Dacă, până acum, în noaptea de Înviere mă duceam să iau Lumina, anul acesta o voi trimite. E pentru...

citeste mai mult  

Ce am înțeles eu din Teledon

Am petrecut șase ore țintuită pe un scaun și am răspuns la peste 200 de apeluri. O să-mi răsune multă vreme în urechi ecoul soneriei. Am acceptat cu drag invitația celor de la Antena 1. Cred că este vremea să facem tot ce putem...

citeste mai mult  

Orice minune durează trei zile

Cum știau bătrânii noștri să definească lucrurile, să le simplifice și să le vadă realist, cu ochii larg deschiși... Aveau dreptate: orice minune durează trei zile! TREI! Apoi, intră în fluxul cotidian și devine banalitate. Și...

citeste mai mult