"Antrenorul Părinților", cea mai ascultată emisiune pentru părinți, din România

24 Ianuarie 2020, 13:07    •   
comentarii

Sunt foarte bucuroasă că emisiunea mea este în topul audiențelor radio și nu pe orice poziție: 300 de mii de oameni aleg în fiecare duminică să mă asculte. 300 de mii! Este o cifră la care am visat și pe care știu că o voi depăși.

Am apreciat enorm la Europa FM, faptul că echipa de conducere a înțeles că părinții români au nevoie de o emisiune a lor, o emisiune la cel mai iubit radio pentru familie din România.

Îmi crește inima când oamenii mă opresc, mă felicită, îmi dau sugestii, mă ceartă că emisiunea e prea scurtă sau mă întreabă de ce nu e în fiecare zi...

Am avut invitați unul și unul, oameni simpli cu povești extraordinare, dar și vedete gata să “dea din casă” despre viața lor de familie. Români din diaspora, cărora le-am alinat dorul de casă, oameni cu povești nemaiauzite.

Amalia Năstase, Dana Nălbaru, Adela Popescu, Cristian China Birta, Andreea Paul, Pavel Bartoș, Ela Crăciun, Alex Dima, profesorul Florin Colceag, Preotul Constantin Necula, Horia Brenciu, Oana Moraru și mulți alții au răspuns cu onestitate întrebărilor mele directe.

Gáspár György este jumătatea mea, cu creier rece. Psihologul care m-a ajutat să le arătăm împreună părinților că viața de părinte este plină de provocări pe care, cu înțelepciune, le putem depăși, pas cu pas. Roxana Nicu și Alexandra Minea sunt alături de mine la fiecare pas, la fel și Marius Aștilean și Tedy Păun, care mă ajută cu partea tehnică a emisiunii.

Vă mulțumesc tuturor celor care mă alegeți, sunteți în comunitatea mea zi de zi, mă ascultați în fiecare duminică la Europa FM. Vă știu pe toți!!! Știu că sunteți faini, curajoși, vreți o lume mai bună pentru copiii voștri. Uneori, aveți nevoie de un gram de curaj în plus. Sunt gata să vi-l dau. Dacă eu am putut, puteți și voi!

Iată ce spun câțiva dintre prietenii emisiunii mele:

Gáspár György, Psiholog clinician și psihoterapeut relațional acreditat de Colegiul Psihologilor din România: "Când mi-a propus Mirela să colaborăm la emisiunea ei de duminică dimineața, de la Europa FM, m-am bucurat ca un copil. În facultate, pe când băteam drumul de la Cluj la Satu Mare, ascultam mereu Europa FM și, la sloganul: „Un radio de milioane de români“, adăugam cu patos: „Și un ungur!“. Eram fascinat de vocile de acolo și îmi plăcea muzica lor de calitate. Iar posibilitatea ca și vocea mea să se audă cândva la Europa FM era un vis pe care nu mi l-am permis. Dar, pentru că Universul are grijă de dorințele noastre cele mai ascunse și pentru că Mirela este unul dintre oamenii care cred în mine mai mult decât aș putea crede eu vreodată, am ajuns să ne auzim împreună în fiecare dimineață de duminică – la radio. Experiența în sine este mai frumoasă decât mi-aș fi imaginat, iar feedback-urile ascultătorilor vin mai ales când mă întâlnesc cu oamenii, la diferite evenimente de prin țară. „Vă ascultăm în fiecare duminică!“, „Nu ratăm nicio ediție!“, „Faceți lucruri minunate!“... sunt doar câteva dintre mesajele care îmi arată cât de mult sens are ceea ce facem noi doi la radio. Recunosc că Mirela știe să adreseze întrebările cele mai grele, nu mă lasă să bat câmpii cu jargonul meu de specialitate și, în conversațiile noastre, lucrurile capătă mai mult sens chiar și pentru mine. Mă consider norocos și-i rămân veșnic recunoscător Mirelei pentru că a adus Europa FM în viața mea."

Ciprian Dinu, Director de Programe Radio Europa FM: ”Antrenorul Părinților cu Mirela Retegan este emisiunea care a reușit să aducă pe frecvențele Europa FM atât părinții, cât și pe cei care nu sunt încă părinți, pentru a înțelege mai bine cum funcționează relațiile dintre noi. Mirela știe să obțină poveștile familiilor unor persoane celebre sau doar cu un stil de viață aparte și să le transforme în lecții din care avem câte ceva de învățat. Face asta în fiecare duminică la Europa FM și pe www.europafm.ro, dar și zilnic prin stilul ei de viață și modul în care știe să împărtășească fiecare lucru nou pe care îl descoperă. Mă bucur că putem avea în echipa Europa FM un profesionist ca Mirela Retegan, cu atâta experiență în radio, dar mai ales un om atent la nevoile celorlalți, alături de care învățăm ceva nou pe frecvențele Europa FM.”

Sanda Nicola, jurnalist: “ Mă bucur foarte mult să aflu că emisiunea Mirelei e atât de apreciată. Asta îmi confirmă că facem parte dintr-o generație de părinți care își doresc cu adevărat să învețe cum se cresc copiii sănătoși, veseli și echilibrați emoțional. Cu părinți ca ascultătorii Mirelei vom reclădi societatea noastră, cu răbdare și pe principii sănătoase. Veți vedea, nu mai e chiar atât de mult până acolo! Mult succes în continuare întregii echipe!

Adela Popescu: “De multe ori, când vorbești despre copiii tăi și despre lumea pe care o aveți împreună, oamenii se uită ca la nave spațiale. Pentru că, pe undeva, da, ce se întâmplă, poate fi halucinant :) Cel mai mult, la Antrenorul Părinților, mi-a plăcut că m-am simțit înțeleasă și orice povestioară, în ochii Mirelei, avea sens. Iar noi, părinții, de asta avem nevoie, să știm că ceea ce facem în raport cu copiii noștri, capătă sens.

Cristian China Birta: Există două lucruri care mi-au plăcut la emisiune și unul care nu mi-a plăcut. După cum urmează: Mi-a plăcut faptul că am apucat să vorbesc cu Mirela fără să răspundem la telefoane, să verificăm mailuri sau să dăm mâna cu unul sau cu altul de prin zonă. Ar trebui să mai facem asta. Chiar vorbim și ne râdem! Mi-a plăcut faptul că am avut aproximativ 4,35 tone de mesaje după emisiune, de unde am tras concluzia că Mirela, cu emisiunea asta, face să fie bine să nu fie rău... Ce nu mi-a plăcut a fost că a fost o emisiune atâtd e reușită, încât am setat un standard personal pentru mine în ceea ce privește aparițiile publice, sub care nu îmi dau voie să cobor, știți cum zic...

Ela Crăciun: Orice întâlnire cu Mirela este o explozie de bucurie. E veselă, pozitivă, iar starea ei o preiei fără să-ți dai seama. Ora petrecută alături de ea la radio a trecut repede, mult prea repede. Am fi putut vorbi ore în șir și tot nu ne-am fi plictisit. Mirela, felicitări pentru ceea ce ești, felicitări pentru tot ce faci!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când lumea te recunoaște după fapte

Trebuie să vă spun despre întâmplarea mea specială, din ultimul weekend de vară, din 2020! Vineri am ajuns în Vama Veche destul de târziu. Am ieșit să petrecem la o terasă, de la 21.00 la 23.00. ...

citeste mai mult  

Lăsați copiii în pace

Lăsați în pace copiii și notele obținute la Evaluarea Națională și la Bacalaureat! De 20 de ani, n-am mai văzut atât de mulți copii fericiți când au ieșit din examene și, mai ales, când au aflat rezultatele....

citeste mai mult  

Oficial, îmi merge bine! Mulţumesc de întrebare!

- Ești ok? mă întreabă un prieten, la sfârșitul unei convorbiri telefonice.  - Da, de ce? - Nu te-am văzut niciodată atât de calmă.     - Ești bine? mă întreabă alt amic.  -...

citeste mai mult  

Ce le facem cadou, copiilor, de 1 Iunie?

Vă las aici lista cu lucrurile pe care chiar poate să le facă fiecare dintre voi. Nu este o compunere de idei abstracte și teorii științifice despre ce înseamnă relația părinte - copil. Risc să vă las propuneri concrete, care sper să...

citeste mai mult