Povestea Botezului - 6 ianuarie

06 Ianuarie 2021, 09:34    •   
comentarii

Astăzi aș vrea să profităm că e mare sărbătoare la creștini, Boboteaza, și să le spuneți copiilor câteva cuvinte despre această sărbătoare.

Ce sărbătorim pe 6 Ianuarie?

Ziua în care Isus a fost botezat. Botezul este considerat o nouă naștere în viața unui om - nașterea spirituală.

Pe Isus, Ioan Botezătorul l-a botezat acum mulți, mulți ani, într-un râu care se numește Iordan și se află la granița dintre Israel și Iordania.

De la Isus încoace, toți creștinii sunt botezați. Iar acolo, la botez, nașa face pentru copilul pe care îl ține în brațe, cea mai importantă promisiune: că pe tot parcursul vieții lui, copilul se va strădui să fie un om bun care nu va face rău niciunei ființe, niciunui lucru.

Botezul se face într- o apă sfințită și semnifică un lucru foarte important: așa cum corpul are nevoie de apă, și sufletul are nevoie de credință.

E o zi bună să-i învățați pe copii să se roage. Puteți apela la o rugăciune pe care o știți sau una personalizată, pe care să și-o însușească: vă rog pe voi, îngerași care aveți grijă de mine, să mă însoțiți peste tot, să-mi trimiteți gânduri bune și să alungați din calea mea toate pericolele.

Te rog pe tine, Doamne-Doamne, să trimiți în familia noastră iubire și răbdare și să ai grijă de mama și de tata, de frățiori, bunici (puteți să-i enumerați, e o modalitate bună să se întipărească în mintea copilului care sunt oamenii din familia lui).

Povestiți ce vă amintiți de la botezului lui (ce a făcut când l-a udat preotul, cine s-a aflat în biserică). Ei sunt absolut încântați să afle povești din viața lor. Cu cât colorați povestea în detalii, cu atât o să-i placă și mai mult.

Momentul de astăzi se poate încheia uitându-vă la fotografii de la botezul copilului sau chiar la înregistrarea video. Puteți căuta fotografii și filmări pe internet, cu râul Iordanului și botezul lui Isus.

Puteți să terminați ziua cu cea mai lungă baie, plină de spumă, în care să-i dați voie să se joace cât are chef.

Nu uitați că cel mai frumos lucru pe care îl puteți face pentru copiii voștri e să vă jucați cu ei. Pentru că joaca e limbajul iubirii dintre părinți și copii.

#unjocpezi #jocurilemirelei #jocuridejucatiarna

Photo credit - Aaron Burden, www.unsplash.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă