Indienii - 17 ianuarie

16 Ianuarie 2021, 11:16    •   
comentarii

V-ați jucat vreodată de-a indienii? Cu copiii, nu cu prietenii din fața blocului. Cu indienii lui Winnetou, nu ai Vandanei.

Invită-l să-și facă propria tabăra de indieni. El construiește un cort și tu te duci în vizită, în rezervație.

Dă-i toate elementele de care are nevoie. Explică-i cum să așeze scaunele și cum să pună pătura deasupra. Arată-i cum să prindă colțurile și lasă-l să-și facă singur cortul. Are acces la toate instrumentele din bucătărie: oale, linguri de lemn, polonice. Până la urmă, și indienii găteau.

Fii generoasă, dă-i coliere și brățări și ajută-l să-și vopsească fața.

Când te anunță că este pregătit, du-te să vizitezi tribul. Lasă-l să te vopsească pe față și acceptă-i invitația de a sta de vorbă, în cort, despre lume și viață.

Exersați împreună dansul Soarelui. Folosește onomatopee, din belșug, și rostește incantații. Înconjurați “cortul” și nu te teme să strigi, în timp ce ții mâna la gură. Sunetele vor ieși fragmentat.

Dacă ai timp și intri în stare, prelungește șederea și implică-te. Puteți aduce în tabăra indienilor toate jucăriile de pluș.

Dați-le jucăriilor nume de indieni: Pană de Vultur, Ochi de Șoim, Rază de Soare, Nor Pufos, Cer Albastru, Săgeată Albă, Dansul Norilor și Prietenii Arcului… orice sună prietenos și i se pare amuzant.

Poți să-l lași să se joace, în continuare, singur. Va învăța să fie un bun indian și fără implicarea ta. Dar fii convins că nimic nu-i place mai mult decât să fii și tu acolo, cu el.

Fiți interesanți și atractivi! Atenția copilului se câștigă, nu se impune.

Cel mai ușor și mai bine câștigăm atenția cuiva dacă alegem să fim simpatici, amuzanți.

Nu e ușor, dar perseverența este, mereu, răsplătită cu vârf și îndesat.

#jocurilemirelei #unjocpezi

Photo credit - Pexel.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Nu am crezut că aș putea să gătesc un pui întreg (P)

Nu am crezut că aș putea să gătesc un pui întreg. Dar ieri seară am primit puiul vegetarian La Provincia (daaaa, vegetarian, hrănit cu legume și cereale). Puiul are culoarea lui galbenă, exact ca cel de la țară,...

citeste mai mult  

Eu sunt cel mai greu proiect al meu!

Încep cea mai interesantă călătorie din ultima vreme!

citeste mai mult  

Ce poți face la munte, iarna, într-o excursie, cu 8 copii?

Mi-am dorit foarte tare să-i duc pe copiii Sarei undeva unde să aibă parte de zăpadă, cât și câtă au chef. Am căutat o zonă cât mai aproape de București și o cabană unde să nu se uite nimeni urât la...

citeste mai mult  

Bucuroși sau bosumflați? În ce categorie vrei să fii?

Isa, manichiurista mea, mi-a spus ieri că nu m-a văzut niciodată supărată, indispună, nefericită. Cu Isa mă văd de câțiva ani, uneori și de 2 ori pe lună. M-am bucurat să aud asta. Discuția cu ea m-a...

citeste mai mult