Cercul cu prieteni - 18 ianuarie

16 Ianuarie 2021, 11:16    •   
comentarii

Acesta e un joc - metodă de verificare pentru momentele în care vrei să afli cum arată ecuația din inima inimii tale. Cu cine se înțelege, pe cine place pe moment, pe cine iubește și cine a ieșit din schemă.

Între noi fie vorba, “Cercul de prieteni” este jocul pe care l-ai putea exersa și tu, din când în când.

Iată instrucțiunile pentru jocul în doi, cu copilul tău. Vă așezați frumos la masă. Pentru plăcerea lui, îl poți invita la masa de oameni mari. Acolo vă așteaptă, deja pregătite, câte o coală de hârtie și creioane colorate. Ascuțite. E bine să ai la îndemână și o cană mare, un borcan sau un capac pentru borcan, care va fi doar un instrument pentru a trasa câte un cerc, pe fiecare foaie.

După ce faceți cercurile, scrii sau scrieți titlul lucrării: “Cercul de prieteni”. În cerc vor intra toți prietenii voștri. Îi desenați unul câte unul. E bine să pui deasupra capetelor, inițiala numelui fiecăruia, ca să-i identifici mai ușor.

Apoi vine partea amuzantă. Îi colorați. Fiecăruia îi puteți aloca una sau mai multe culori, în funcție de modul în care îi percepeți. Știi în ce culori te creioneaza copilul tău? Și, poate mai important, știi în ce culoare își “vede” copilul tău sinele? Cum se reprezintă în lumea culorilor?

Jocul, inventat de dragul Mayei mele, a fost de fapt un bun prilej pentru mine să reflectez asupra oamenilor din viața mea.

Încearcă și tu cu copilul tău! Vei fi foarte surprins de rezultat, iar el va fi foarte fericit că ați petrecut timpul împreună, altfel.

Mai târziu îl va colora drept “timp de calitate”.

#unjocpezi #jocurilemirelei #jocuridejucat

Photo credit - Pexels.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Nu am crezut că aș putea să gătesc un pui întreg (P)

Nu am crezut că aș putea să gătesc un pui întreg. Dar ieri seară am primit puiul vegetarian La Provincia (daaaa, vegetarian, hrănit cu legume și cereale). Puiul are culoarea lui galbenă, exact ca cel de la țară,...

citeste mai mult  

Eu sunt cel mai greu proiect al meu!

Încep cea mai interesantă călătorie din ultima vreme!

citeste mai mult  

Ce poți face la munte, iarna, într-o excursie, cu 8 copii?

Mi-am dorit foarte tare să-i duc pe copiii Sarei undeva unde să aibă parte de zăpadă, cât și câtă au chef. Am căutat o zonă cât mai aproape de București și o cabană unde să nu se uite nimeni urât la...

citeste mai mult  

Bucuroși sau bosumflați? În ce categorie vrei să fii?

Isa, manichiurista mea, mi-a spus ieri că nu m-a văzut niciodată supărată, indispună, nefericită. Cu Isa mă văd de câțiva ani, uneori și de 2 ori pe lună. M-am bucurat să aud asta. Discuția cu ea m-a...

citeste mai mult