#FilmePentruPărinți - ,,Little Women” (,,Fiicele doctorului March”)

15 Aprilie 2022, 07:37    •   
comentarii
Galerie

,,Fiicele doctorului March” este ecranizarea cărții cu același nume. Un film care surprinde viața a 4 surori, făcând o paralelă între trecut și prezent.

Acțiunea se petrece în timpul Războiului Civil, iar Jo, Amy, Meg și Beth sunt cele 4 surori sărace, dar care luptă de pe o zi pe alta pentru un trăi mai bun. Cu toate acestea sunt extrem de darnice, altruiste și prietenoase. Mama lor, o persoană luptătoare care găsește soluții pentru orice problemă este mereu alături de ele. Aceasta le-a învățat să fie mereu împreună în momentele grele, dar și în cele fericite.

Filmul înfățișează frumos relațiile familiale pe care le au aceste patru surori. E un exemplu felul în care ele se însoțesc și se sprijină reciproc atunci când tatăl lor este plecat la război și reușesc să rămână fericite cu puținul pe care îl au.

Cele 4 fete, cu toate că semănau destul de mult, ele aveau personalități și pasiuni total diferite. Însă, un lucru clar îl aveau în comun: dorința și ambiția de a reuși în viață pentru a avea tot ceea ce e mai bun.

Vom observa cum fiecare personaj evoluează, se transformă și trece de la adolescență la maturitate, într-o lume dominată de bărbați.

Chiar dacă în viața lor mai există și conflicte, ele lasă uitării orice urmă de răutate. Puterea iertării și a bunătății le fac să se împace repede:

,,Viață e prea scurtă pentru a fi supărată pe propriile surori!"

Un film despre dragostea dintre familie, mamă-fiică, tată, dar și despre durerea familiei, atunci când își pierd una dintre fiice.

Iubirea, devotamentul, sacrificiul și susținerea sunt principalele teme care se regăsesc în film.

Îl puteți viziona pe Netflix, dar și pe orice platformă de vizionare online. Lasă-ne alte recomandări de filme în comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro & netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Prinde-L de mână pe Dumnezeu. El n-o să te tragă niciodată în jos!

Zilele trecute, cineva punea succesul meu pe seama faptului că sunt cunoscută. Prima emoție pe care am simțit-o a fost furia: cum poate să spună așa ceva?! Oamenilor le vine mai ușor să creadă în reușite, dacă le asociază cu sprijin...

citeste mai mult  

Nu sunt un om fericit

Nu sunt un om fericit. Mă conectez cu lumea din afara mea. Sunt în acord cu tot ce se întâmplă. Empatizez cu fiecare poveste, plâng pentru fiecare femeie care își îmbrățișează bărbatul care pleacă...

citeste mai mult  

Am nevoie de ceea ce am nevoie când am o nevoie

Nu trebuie să-mi spună nimeni ce am și ce nu am nevoie. Nimeni nu știe mai bine nevoile mele. Nici măcar eu nu le știu așa cum trebuie.   „Avem nevoie de puțin ca să fim fericiți.”   Uneori, da....

citeste mai mult  

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea?

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea? Nu e nevoie. Dar, dacă tot există, de ce să nu te folosești de ea? Indiferent cum se numește sărbătoarea aceea în care majoritatea oamenilor se gândesc la iubire,...

citeste mai mult