#FilmePentruPărinți - ,,Little Women” (,,Fiicele doctorului March”)

15 Aprilie 2022, 07:37    •   
comentarii
Galerie

,,Fiicele doctorului March” este ecranizarea cărții cu același nume. Un film care surprinde viața a 4 surori, făcând o paralelă între trecut și prezent.

Acțiunea se petrece în timpul Războiului Civil, iar Jo, Amy, Meg și Beth sunt cele 4 surori sărace, dar care luptă de pe o zi pe alta pentru un trăi mai bun. Cu toate acestea sunt extrem de darnice, altruiste și prietenoase. Mama lor, o persoană luptătoare care găsește soluții pentru orice problemă este mereu alături de ele. Aceasta le-a învățat să fie mereu împreună în momentele grele, dar și în cele fericite.

Filmul înfățișează frumos relațiile familiale pe care le au aceste patru surori. E un exemplu felul în care ele se însoțesc și se sprijină reciproc atunci când tatăl lor este plecat la război și reușesc să rămână fericite cu puținul pe care îl au.

Cele 4 fete, cu toate că semănau destul de mult, ele aveau personalități și pasiuni total diferite. Însă, un lucru clar îl aveau în comun: dorința și ambiția de a reuși în viață pentru a avea tot ceea ce e mai bun.

Vom observa cum fiecare personaj evoluează, se transformă și trece de la adolescență la maturitate, într-o lume dominată de bărbați.

Chiar dacă în viața lor mai există și conflicte, ele lasă uitării orice urmă de răutate. Puterea iertării și a bunătății le fac să se împace repede:

,,Viață e prea scurtă pentru a fi supărată pe propriile surori!"

Un film despre dragostea dintre familie, mamă-fiică, tată, dar și despre durerea familiei, atunci când își pierd una dintre fiice.

Iubirea, devotamentul, sacrificiul și susținerea sunt principalele teme care se regăsesc în film.

Îl puteți viziona pe Netflix, dar și pe orice platformă de vizionare online. Lasă-ne alte recomandări de filme în comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro & netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult