#FilmePentruPărinți - „Întors pe Dos" („Inside Out")

25 Noiembrie 2021, 14:25    •   
comentarii
Galerie

„Întors pe Dos" este printre cele mai bune animații create de Pixar și Walt Disney Productions. Recunoscuți pentru modul în care abordează subiecte mature în filme pentru copii, au reușit cu „Întors pe Dos" să creeze o lume a emoțiilor fantastică.

Teoria filmului se învârte asupra faptului că emoțiile noastre - Bucurie, Frică, Furie, Dezgust și Tristețe sunt ghidate de un ,,centru de control”. Atunci când eroina noastra, Riley, trebuie să se mute împreună cu familia ei într-un nou oraș, centrul ei de control devine bulversat și începe să acționeze. Pixar propune o lume întreagă în capul nostru pe care o exploram atunci când toate emoțiile noastre se declanșează. O urmărim pe eroina de 12 ani care este ghidată de emoțiile rămase în camera de control - Furie, Frica si Dezgust, dar vedem și cum Bucuria și Tristețea îi păstrează vii toate amintirile micuței Riley.

Normalitatea cu care sentimentele sunt tratate în animație este incredibilă. Ne aduce aminte de umanitatea din noi și o validează, o înțelege. Atât copiii cât și adulții sunt introduși lumii fantastice din capul lor și încep împreună cu personajul principal să se gândească la cum funcționează propriile lor emoții. Își pun întrebări: ,,Oare pe mine mă ghidează mai mult fericirea sau furia?”, ,,Cum mă influențează sentimentele?” și încep cu fiecare emoție să se cunoască mai bine.

Filmul poate fi o introducere perfectă a unei conversații importante cu copilul tău, dar și cu tine însuți despre sentimente și modul în care acționăm în funcție de ele.

„Întors pe Dos" ne îndeamnă să acceptăm toate emoțiile noastre, să le desenăm fețe și îi atribuim trăsături și sa le iubim. Chiar dacă dezgustul e verde și bucuria e galbenă, haideți să ne îmbrăcăm emoțiile. Să le facem un loc cât mai confortabil în capul nostru, pentru că vor fi cu noi până la sfârșitul vieții noastre.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii. Filmul poate fi vizionat pe HBO GO și pe alte platforme de vizionare online. Vi-l recomandăm cu mare drag!

Photo credit: cinemagia.ro

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult