#FilmePentruPărinți - ,,Cele 18 daruri” (,,18 Presents”)

17 Februarie 2022, 14:38    •   
comentarii
Galerie

Filmul ,,Cele 18 daruri” este definiția iubirii materne. Tema principală este legătura de dincolo de timp si spatiu dintre copil si mama lui. Filmul începe prezentând un tată ce își pierde soția, iar el rămâne singur împreună cu fiica lui, nou-născută.

O mamă însărcinată cu cancer, în stadiu terminal lasă în urmă 18 cadouri pentru fiica ei (încă nenăscută), Anna, pe care să le primească până la 18 ani. Ea speră din tot sufletul să îi placă, însă Anna le evită și niciodată nu pare încântată de ele. Asta ... până la ultimul cadou. Înainte să facă 18 ani, Anna suferă un accident de mașină și intră în comă. Doar că, are ocazia să facă o călătorie în timp pentru ca ea să-și cunoască mama, să o aprecieze și să înțeleagă de fapt cât de importante erau toate aceste cadouri pentru mama ei. Grija, atenția și iubirea pe care a pus-o în fiecare dar trebuia prețuită și înțeleasă de fiica ei.

Anna se întâlnește ,,în vis" cu mama ei- chiar atunci când era însărcinată cu ea. Îi este alături atunci când află de tumoare, prima dată în calitate de prietena la început, iar apoi în calitate de fiică. A prețuit fiecare clipă alături de ea și a reușit în final să rămână cu amintiri de neuitat.

Anna nu va uita niciodată mesajul pe care mama ei i l-a transmis. Ea îi va fi alături în fiecare zi, doar trebuie să privească cerul și să găsească cea mai strălucitoare stea.

,,Chiar și în cea mai strălucitoare zi poți vedea steaua mea!"

Relația unei mame cu copilul ei este atât de specială. Iar filmul te face să te gândești la ce reprezintă de fapt puterea și iubirea unei MAME. Și te face să îți pui câteva întrebări: Cât din timpul tău le oferi lor? De câte ori îi suni? Cât de bine îți cunoști părinții?

Inspirat din fapte reale, filmul îți transmite extrem de multă emoție și reușește să te sensibilizeze până la lacrimi. Cei trei actori principali (Vitoria Puccini, Benedetta Porcaroli și Eduardo Leo) au trăit drama tată-mamă-fiică.

Nouă ne-a plăcut filmul și îl recomandăm cu căldură! Îl puteți viziona pe Netflix și pe alte platforme de vizionare online.

Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii.

Photo credit: imdb.com & netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult