#FilmePentruPărinți – ,,Narnia – Leul, Vrăjitoarea si Dulapul”

18 noiembrie 2021, 14:18

,,Narnia - Leul, Vrăjitoarea și Dulapul" este unul dintre cele mai importante filme din copilăria Mayei. Deși Walt Disney Productions a transformat cartea cu același nume într-o trilogie, primul rămâne clasic iar Maya îl descrie și astăzi că unul din cele mai influente filme din viața ei. 

 

În timpul celui de al Doilea Război Mondial, patru frati, Lucy, Peter, Edmund si Susan sunt evacuați din Londra și duși la profesorul Kirke, care locuiește într-o casă plină de mistere. Printr-un simplu ,,de-a v-ați ascunselea", mezina familiei descoperă un portal către o lume fantastică unde întâlnește personaje mitice și animale vorbitoare. Narnia, aflăm ulterior, că este domnită de Vrăjitoarea Albă, iar destinul celor patru frați este simplu și clar: să salveze Narnia cu îndrumarea și mai apoi sacrificiul mărețului leu, Aslan.  

 

Fantezia Narniei este cea care ne atrage atenția, însă povestea celor patru frați, greșelile lor și iubirea fundamentală pe care ei o simt unul față de celălalt, ne face să ne îndrăgostim de film. Personajul clar negativ, Vrăjitoarea Alba (Tilda Swinson) ne atrage cu magia și frumusețea ei, în timp ce leul pare a fi un mentor înțelegător, plin de căldură, un simbol al credinței.  

 

Narnia subliniază curajul pe care îl avem atunci când dăruim și primim ajutor, dar mai ales importanța fiecăruia dintre noi. Toți frații au câte un rol extrem de important, demonstrându-ne faptul că împreună și doar împreună au putut ajunge acolo unde și-au propus.

 

Filmul ne face să realizăm din nou cât de importante sunt relațiile familiale și totodată relațiile de prietenie.

 

Ne aduce aminte să îi apreciem, să îi iubim și să îi iertăm pe oamenii din preajma noastră. 

 

Celelalte filme din trilogie abordează teme similare și introduc personaje și întâmplări noi, dar primul film rămâne un clasic care, din punctul meu de vedere, ar putea fi văzut și apreciat de fiecare membru al familiei.

 

 

Photo credit: cinemagia.ro

COMENTARII (0)

Autentifică-te pentru a contribui dialogului.
Arhiva articole