#FilmePentruPărinți- „Ghidul familiei perfecte ” („The Guide to the Perfect Family”)

„Ghidul familiei perfecte" este un film dur de la care învățăm că presiunea pe care o punem asupra copiilor nu are niciun avantaj. Din contră, ea crează frustrări, scade încrederea în sine, iar copiii ajung să se piardă într-o lume în care fac ce vor alții.
Acțiunea se desfășoară în Québec, acolo unde îl întâlnim pe Martin care locuiește cu cea de-a doua nevastă- Marie Soleil, și cei doi copii, din ambele căsnicii: Rose și Mathias.
Martin este un tată care verifică zilnic portalul școlii și vrea ca fiica lui să aibă cele mai bune note, să fie printre primii elevi din clasă și să intre doar la cele mai renumite școli. Atunci când ia 9 sau 10 primește o recompensă financiară, de alte note nu vrea să audă.
Mai mult decât orice, îl interesează renumele pe care avea să-l aibă în viitor fiica lui, iar în fiecare dimineață când o lasă la școală îi pune aceeși întrebare: ,,Cine este campioana mea?", crezând că o va motiva. După ore ea făcea hockey si dansuri, unde și acolo trebuia să exceleze.
Însă, pentru Rose toate acestea înseamnă o presiune din ce în ce mai mare. Simte că orice ar face, tatăl ei nu este deloc mulțumit de ea. Pentru a-l convinge pe tatal ei ca este cea mai bună, ea a cumpărat testele colegilor mai mari, ajungând să consume bomboane cu THC și xanax.
Golul imens pe care îl simte după plecarea mamei ei, neînțelegerile pe care le are cu tatăl ei o fac să nu se mai simtă deloc în control cu propria persoană.
O poveste cu suișuri și coborâșuri, un fir narativ care arată presiunile, așteptările și provocările creșterii copiilor într-o lume în care social media poate acapara viețile oamenilor, iar competiția înseamnă mai mult decât orice.
Mai mult decât atât, observăm călătoria lui Martin mai ales ca tată, dar și ca soț. Încearcă să își înțeleagă și soția, care masca problemele familiale, prezentând o viață absolut perfectă pe rețelele sociale.
Însă, în final..ce își doresc copiii noștri de fapt? Ce aspirații au, ce vise, ce dorințe?
Comunicați cu ei, vorbiți deschis, ajutați-i să înteleagă drumul vieții, iar apoi rămâneți-le aproape orice decizie ar lua.
Încurajați-le deciziile și petreceți timp cu copiii voștri. Așa veți reuși să îi cunoașteți. În loc să le dați ordine, puneți-le întrebări! Fiți deschiși!
Un film de la care învățăm atât de multe lucruri despre ce simte un adolescent atunci când nu este înțeles, atunci când competiția în loc să fie cu tine, este de fapt cu părinții.
Am extras pentru voi o întrebare regăsită în film și care ne-a rămas și nouă în minte.
,,Uneori mă întreb...dacă tot repetându-le copiilor că suntem deștepți, ageri, fantastici...nu ne convingem de fapt pe noi înșine că suntem deosebiți."
Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Ce emoție v-a transmis?
Filmul poate fi vizionat pe Netflix, dar și pe alte platformele de vizionare online. Vi-l recomandăm cu căldură!
Lăsați-ne în comentarii un film, pe care merită să-l recomandăm și noi!
Photo credit: imdb.com & netflix