Am fost la Krapets

11 august 2019, 12:02

Krapets e locul în care poți să ajungi în trei formule. Prima: te duci singur, să meditezi, să te plimbi, să asculți valurile, să stai în cap. A doua: te duci cu iubitul sau iubita să faceți ce vreți voi. A treia: te duci cu gașca să ghilimele vă râdeți închidem ghilimelele. 

 

Eu am ales ultima variantă și am petrecut aici două zile, cu o gașcă minunată. Ei vin aici de câțiva ani, știu obiceiurile locului, așa că mi-a fost destul de simplu să mă acomodez și să mă integrez. Am decis brusc. Mi-am cumpărat sac de dormit și izopren, m-am urcat în mașină și am plecat spre mare. 

La Krapets, pregătește-te să nu găsești mai nimic. Fii gata pentru toaleta din pădure sau din desișuri, care nu e foarte aproape de locul în care poți să pui cortul și nici de țărm, pregătește-te mental pentru dușul generos numit mare, fii împăcat cu faptul că nu vine nimeni să-ți aducă nimic sub nas și că vei consuma doar ceea ce ți-ai adus în geantă!

 

Sunt câteva locuri din care mai poți cumpărat câte ceva, e și un restaurant unde se mănâncă bine, dar noi am ajuns acolo cu mașina. Distanța mi s-a părut destul de mare, ca să o parcurgi pe jos. Nu răsună muzica de la nicio terasă, oamenii nu fac gălăgie decât în perimetrul lor, nimeni nu se uită la nimeni, fiecare își vede de bucățica lui de cearșaf și de mare. 

Am reușit să râd mult, să dorm bine, să mă abandonez bucuriei de a fi, pur și simplu. Dintre toate drumurile mele din vara asta, cred că a fost ieșirea cu cel mai limpede aer de vacanță. E la 15 km de Vamă și, departe de a fi plin, nu e nici pustiu, în ideea că nu e chiar nimeni...

Din fericire pentru cei care iubesc locul, nu pare să se transforme prea repede. Deocamdată, nimeni nu se grăbește să asfalteze, să construiască sau să investească. Încă ne lasă pe noi, mâna de români care iubește genul ăsta de experiență, să ne bucurăm.

 

Există un chioșc, sunt câteva șezlonguri și o terasă, dar sunt plasate fix în acel punct în care oamenii ajung cu mașina și se opresc acolo unde văd apă prima oară. Cei care mai merg puțin pe firul mării îi descoperă pustiul și liniștea ancestrale.

 

Poți să faci plajă și baie îmbrăcat sau dezbrăcat, trebuie să-ți aduci o umbrelă, dacă vrei un strop de umbră, să ai în portbagaj "ronțăieli", o lanternă și, neapărat, o haină mai groasă pentru că noaptea e destul de răcoare. În rest, este locul perfect! Eu am fost foarte norocoasă, am făcut cunoștință cu locul ăsta repede și m-am bucurat de el pe-ndelete.

 

Vă doresc să vi se-ntâmple la fel! 

COMENTARII (0)

Autentifică-te pentru a contribui dialogului.
Arhiva articole