Cum reușesc să fac tot ce fac?

Cum reușesc să fac tot ce fac?
E, probabil, întrebarea pe care o aud cel mai des. Indiferent că sunt apropiații mei sau oameni care mă urmăresc de pe margine, sunt întrebată zilnic: "Da' tu cum reușești să faci atâtea... Ba chiar să le faci pe toate!?"
Mi-am dat seama că reușesc pentru că le fac pe rând. Nu mă grăbesc să trăiesc în octombrie, planurile din decembrie. Nu-mi fac griji în martie, pentru ce o să fac în iulie, nu tânjesc după concediu, atunci când sunt la treabă, nu mă gândesc cum o să fie fără copil, în timp ce el e cu mine... nu visez la o viață perfectă, refuzând să trăiesc viața pe care o am. Nu aștept să vină o eclipsă ca să îmi schimb regimul alimentar.
"Astăzi este despre astăzi" nu e doar titlul unei cărți. E principiul meu de viață. Mi-a intrat în subconștient acum mai bine de 30 de ani. Am înțeles exact ce a vrut să spună artistul, cu ultima replică din “Pe aripile vântului”. "After all, tomorrow is another day." O să mă gândesc mâine la asta... nu e doar un mod de a încheia filmul. Este un mesaj pe care l-am luat de acolo și l-am aplicat în fiecare zi traită de mine.
Pot să rezolv acum problema x? Nu. Pot să o rezolv poimaine. Atunci, mă voi gândi la ea, poimâine.
Pot să am acum relația perfectă care să mă facă fericită? Nu. Atunci, să acceptăm că această relație imperfectă este cea potrivită... astăzi... și ori o perfectăm, ori o trăim până când o să apară în viața noastră perfecțiunea.
Pot eu să plec în vacanță maine? Nu, că am treabă. Atunci, să mă bucur de treabă și o să mă gândesc la vacanță când o să pot pleca.
Nu îmi plâng de milă și nu visez cai verzi pe pereți.
Nu mă pedepsesc pentru ce nu am, mă felicit pentru ce am obținut.
Nu mă cert pentru ce nu sunt, mă iubesc pentru cine am reușit să devin.
Sunt bună și înțelegătoare (și cu mine) și mă gândesc la mine ca la cea mai importantă variabilă a relației pe care o am cu viața, cu divinitatea și cu tot restul lumii.
Îmi dau voie să fiu și îmi permit să-mi trăiesc viața, zi de zi, luând toate lucrurile pe rând. Unul câte unul.