Fixul care îți schimbă viața!

11 MARTIE 2017, 07:22   •    comentarii

Într-o zi am început să mănânc la ore fixe. Acum vreo 7 luni. Si pot spune că ziua aceea în care eu mi-am pus alarmele la telefon să sune din 3 în 3 ore, a fost prima zi din restul vie?ii mele. E foarte important să mâncăm la ore fixe. Si asta să devină obisnuintă. Cât durează? Toată viata! Îmi place umbrela găsită de Maria Chetran #fixulcareschimbaviața! VIATA! Nu săptămâna, nu luna, nu anotimpul, nu anul. Când începi să mănânci la fix, trebuie să te gândesti că e prima zi din restul vietii tale. Si că începând din ziua aceea lucrurile se vor schimba definitiv. Începi să mănânci constient si tu să fii cel care controlează mâncarea si nu mâncarea e cea care îti controlează viata.

Din ziua în care eu am început să mănânc la ore fixe nu m-am mai simtit niciodată vinovată că mănânc lucrurile denumite "interzise". Nu am mai simtit nevoia să mănânc orice, oricând. Nu am mai vrut rontăieli si nu am avut pofte care să mă frustreze. Mie, fixul mi-a schimbat perceptia asupra mâncării, asupra timpului, asupra vietii.

Cronos a intrat în viata mea si mi-a luat timpul în brate. Timpul meu nu mai aleargă. Timpul meu merge frumos si sigur spre ceea ce eu numesc viata cea mai frumoasă dintre toate vietile posibile. Mănânc orice dar nu oricând. Mănânc orice dar nu oricât. Mănânc orice, oriunde, cu oricine. Dar, nu mănânc după ora 7 seara si nu mănanc nimic între cele 5 mese. Eu le-am fixat: 3 principale si 2 gustări.

Mă trezesc dimineata si la ora 7 mănânc masă principală.

La ora 10, de regulă beau o cafea.

La prânz mănânc un fel (nu mai pot să mănânc două sau trei feluri decât dacă mănânc foarte putin).

Ora 16 vine cu ceva foarte usor

Ora 19.00 de cele mai multe ori înseamnă o salată.

Mănânc prăjituri, paste, ciocolată, înghetată, mănânc orice doar la orele fixe. Nu beau nimic între ele, dacă vreau o cafea cu lapte si zahăr o lipesc de una dintre mese, la începutul sau sfârsitul ei.

Mie mi-a rămas foarte clar întipărită în minte ideea că ORICE ÎMBUCĂTURĂ ÎNGHITITĂ ÎNSEAMNĂ ACTIVITATE PENTRU STOMAC. Stomacul are nevoie de 3 ore că să revină la starea lui normală. Si aceste 3 ore de pauză pentru stomac sunt sfinte.

Cred că fixul ăsta ar trebui aplicat în toate domeniile vietii. Să nu ne mai sufocăm, să nu ne mai suprasaturăm. Dacă am lăsa si în relatiile noastre câte o pauză în care lucrurile să se aseze, nu am mai simti niciodată că suntem gata să explodăm. Îmi place fixul care mi-a schimbat viata. Sunt fericită că datorită timpului pe care eu îl aloc să împărtășesc cu sute de mii de oameni această experientă, fixul schimbă mii de vieti. Oricine poate să încerce. La orice vârstă, oricâte kilogram ar avea. Asta e punctul de plecare. Mâncăm la fix. Apoi se construieste o dietă. Cu un nutritionist.