Recomandare de carte: Confesiunile unei călugărițe budiste 

09 Mai 2019, 13:02    •   
comentarii
Galerie

Există cărți care curg ca un râu în inima ta și simți, cu fiecare pagină, că te răcorești, te liniștești. Așa e cartea acestei călugărițe. Recunosc, m-am gândit că va fi o înșiruire de pilde și citate motivaționale... Colega mea, Vero, mi-a dat-o și m-a asigurat că e ca o bucurie! O carte care îmbină forța autoarei cu modul simplu în care povestește întâmplările din viață... care au precedat deciziilor ei.

Suntem suma tuturor alegerilor noastre. Și dacă ne dăm voie să fim vulnerabili, încercând să înțelegem și să acceptăm ceea ce ni se întâmplă, avem șansa unei vieți trăite conștient.
Nu vă spun mai multe, e o poveste de viață scrisă frumos și simplu.

Mi-au rămas în minte cateva idei din revelațiile trăite de micuța călugăriță. Le scriu aici și, totodată, vă recomand cu drag să citiți cartea:“Nu poți avea aprobarea tuturor oamenilor.”

“Nu are rost să te înfurii și să-ți strici buna dispoziție din cauza unor străini, care habar nu au că te-au supărat... și dacă ar ști, nu le-ar păsa, câtuși de puțin.”

“Dacă cineva te provoacă, întreabă-te ce îți aduce un beneficiu mai mare: mânia sau indiferența?”


Toate drepturile de pe aceasta carte se duc pentru construirea unui spital in Nepal. Va recomand sa o cititi ascultand pe toutube cantecele ei

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă