Iguazu nu era pe lista acestei vacanțe. Dar era pe lista de locuri în care visam să ajung, la un moment dat.

04 Ianuarie 2019, 06:55    •   
comentarii


În urmă cu câțiva ani, am primit , într-o noapte, o fotografie cu un curcubeu, deasupra unei cascade. Părea pictată imaginea... prea era perfect cadrul, ca să fie real. De atunci, mi-am propus să ajung într-o zi, să văd și eu minunea.


Când am văzut traseul vacanței și nu am regăsit Iguazu pe listă, m-am gândit că nu e momentul.

Dar, fiind în Argentina, la o aruncătură de băț, mi-am formulat dorința cu atâta credință, încât Florin Ionescu, însoțitorul grupului de la Eturia s-a dat peste cap și am văzut Iguazu... cum nici nu speram. Am zburat din Buenos Aires și am dormit o noapte într-un hotel din apropierea graniței cu Brazilia.

Iguazu, una dintre minunile naturale ale lumii (între primele 5) se întinde pe vreo 3 kilometri, fix pe granița dintre Brazilia și Argentina.

“Mergem să o vedem din Brazilia. E mult mai spectaculoasă de acolo!“ Am mers pe mâna lui ghidului Florin. Pare foarte convins că știe exact ce face și îți dă sentimentul că a verificat deja toate variantele și a ales-o, pentru tine, pe cea mai bună.

Așa că, la ora 8 dimineața, plecam de la hotel spre cascadă. Cred că am făcut o jumătate de oră, cu trecerea frontierei, cu tot. Florin a găsit o mașină și un șofer care au fost la dispoziția noastră.

Am ajuns la intrarea în zona turistică. Aglomerație... ca de 2 ianuarie... dar toate cozile se dizolvau extrem de repede. Foarte bine organizați brazilienii, frumos gândit și construit tot ce ar putea servi nevoilor turiștilor veniți să vadă minunea.

Nu exagerez, ca la o minune, așa mergea lumea, într-un șir indian care se deplasa organizat, pas cu pas... Nu știu dacă eram mii, dar sute am fost, sigur. Partea frumoasă e că nu i-am văzut, nu i-am simțit.

Cascada reușea să atragă, ca un magnet, toată atenția mea. Auzeam doar zgomotul pe care îl făcea apa în cădere, iar vânătoarea de curcubee mi-a captat, total, interesul: apărea unul, dispărea altul... și tot așa, până când le-am pierdut numărul.

Legenda spune că fiica unui zeu s-a îndrăgostit de un muritor. Și pentru că zeitățile se opuneau acestei uniuni, tinerii îndrăgostiți au fugit cu o barcă. Zeul, furios, a rupt pământul în două și a creat un crater în care să cadă apa, cu barca lor, cu tot.

Legenda nu spune ce s-a întâmplat cu iubirea lor... dar dacă mă întrebi pe mine, frumusețea Iguazu are, sigur, în nașterea ei o iubire nemuritoare. Pentru că te uiți la ea și simți IUBIRE. Iubire pentru viață, pentru frumos, pentru viu!

Iguazu de pe partea braziliană m-a cucerit, în timp ce Iguazu de pe partea argentiniană m-a îngenunchiat... am trăit o stare de bucurie în fața frumosului, pe care am mai trăit-o doar în rezervațiile din Africa.

Cea mai întinsă cascadă din lume, cu cele mai multe curcubee pe metru cub de apă... Am văzut o minune a lumii și am avut cele mai profunde și curate trăiri. Totul, datorită acestui om, extrem de pasionat de munca lui, ghidul nostru Florin Ionescu. Eu am dedicat a doua zi din 2019 cascadei Iguazu. Am văzut-o și de pe partea braziliană și de pe cea argentiniană... am vazut-o și de deasupra, din elicopter, survolând craterul... am simțit-o și am iubit-o, din toată inima.


Am așteptat câțiva ani să ajung aici, dar a meritat fiecare zi de așteptare.

Povestea merge mai departe... și vacanța mea își urmează cursul. Vă iau cu mine, să vedem împreună alte minuni ale Americii de Sud. Urmează Patagonia! Punem împreună piciorul în Ushuaia - orașul de la capătul pămantului. Țara de Foc e plină de surprize. Sunt gata să le descoperim împreună!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

O balerină și un inventator, doi tineri care la 20 de ani fac România mai frumoasă

  Iubesc viața la nebunie și îmi place să o trăiesc zi de zi la maximum. Alerg între avioane, săli de spectacole, strâng în brațe zeci de mii de copii și de părinți în fiecare an și...

citeste mai mult  

Când doi oameni se îndrăgostesc, ceilalți ar trebui să tacă. Fix ca în biserică

  Magia îndrăgostirii dintre doi oameni e dincolo de tot ce e pământesc. Nu, nu te îndrăgostești nici de ochi, nici de zâmbet. Nici de înălțime, nici de numărul kilogramelor. Nu te îndrăgostești...

citeste mai mult  

Pentru o zi,am fost Mary Poppins!

Pentru o zi, am fost Mary Poppins în variantă contemporană! Totul, sub bagheta magică a echipei de stiliști care a inițiat proiectul “Transformări radicale by Jovsky Studio”. Desemnarea celebrității și alegerea...

citeste mai mult  

Când deschide Dumnezeu laboratorul de chimie, viața devine experiment

M-am întrebat întotdeauna cum se face atunci când, brusc, suntem atrași de cineva. Poate fi o persoană pe care o cunoaștem de multă vreme, dar pe care n-am observat-o în "acel" fel, poate fi cineva absolut nou, cu...

citeste mai mult