Cuba, țara în care mașinuțele din colecții se plimbă pe șosele!

03 Iulie 2018, 07:21    •   
comentarii
Galerie

Ați făcut, vreodată, colecție de ceva? Fifi, prietena mea, îmi spunea că fetița ei, Maria, face colecție de evantaie și șervețele. Așa mi-am amintit de colecțiile mele, din copilărie: timbre, șervețele și cutii cu chibrituri. A, au mai fost și vederile cu staruri, după ce am mai crescut puțin!

Dintr-o colecție, în alta, mi-au venit în minte toți băiețeii pe care îi cunosc și care au colecții de mașinuțe. Știți cum e în Cuba? Ca și când s-ar fi împrăștiat pe străzi mașinuțele din toate colecțiile pe care le-am văzut pe rafturi, în camerele prietenilor mei. Datorită acestor mașini ai în permanență senzația că ești pe un platou de filmare și că, în orice moment, cineva o să strige: “motor, acțiune!”

N-aș putea să aleg modelul preferat. Am mers și cu mașina decapotată, și acoperită, și roz, și verde, și roșie... sunt o bucurie, pe termen scurt! Precum cornetele cu înghețată colorată. Dacă nu o mănânci repede, se topește. Așa e și cu mașinuțele din Cuba! Să mergi cu ele pe distanțe scurte, la ora la care soarele nu arde, e o experiență perfectă. Dacă ai făcut greșeala să închiriezi una pentru Havana - Varadero, ia în calcul că te vei “bucura” vreo 5 ore (!), de statul în mașină. Merg încet, nu au aer condiționat (cele mai multe) și pot face surprize! La orice groapă!

Dacă faci un tur sau le folosești ca taxi, de la o destinație la alta, s-ar putea să pleci cu impresia mea. Am jucat, câteva zile, într-un film cu mașini, despre mașini, în mașini, îndrăgostită de mașini! Eu care nu am pus, niciodată, pasiune... în mașină.

Chevroletele colorate, brand de țară în Cuba, motiv de bucurie de dimineața până seara, pentru oricine le întâlnește în trafic!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă