Mama, ai inselat vreodata?

27 Noiembrie 2014, 17:25    •   
comentarii

“- Ai înșelat vreodată?” Întrebarea a picat ca un topor în numele tatălui. Era într-o duminică după amiază care nu prevestea nimic. Ieșisem împreună în oraș, făcusem cumpărături, văzusem un film și ne întorceam cuminți spre casă. Iar întrebarea ei (a câta, Doamne?) m-a luat complet pe nepregătite. Caută cuvintele, scuipă prunele din gură, drege-ți vocea, trage de timp și încearcă să eviți adevărul fără să minți și fără să lași impresia că nu vrei să răspunzi la o întrebare atât de simplă. Cred ca nici celui mai important bărbat din viața mea nu mi-ar fi fost atât de greu să-i răspund, dacă întrebarea ar fi sunat direct “M-ai înșelat?”.

Dar aici lucrurile se complicau, pentru că ea își deschisese urechile și nu mă scăpa o clipă din ochi, în așteptarea unui răspuns.

– N-am trecut niciodată dintr-o relație în alta, mi-a plăcut să-mi închei socotelile și apoi să îmi îndrept atenția în altă parte, răspund.

– Pe bune, nu vorbesc despre relații de după relații, ci în timpul lor.

– Nu am intrat niciodată într-o altă relație în timp ce eram cu cineva.

– Mama, eu te-am întrebat dacă ai înșelat.

– Maya, eu când iubesc sau când sunt îndrăgostită de cineva, nu mai pot să iubesc și pe altcineva și nu-mi consum energia cu alte persoane.

– Mama, nu la asta mă refer. Atunci când ai fost cu cineva, l-ai înșelat???

– Pe cine? încerc să trag de timp.

– Pe cel cu care erai. Când ai fost cu cineva, ai făcut NIHA-NIHA cu altcineva?

M-a pufnit instantaneu râsul și i-am răspuns la modul cel mai sincer:

– Eu una n-am făcut niha-niha vreodata in viata mea, cu nimeni. Nici nu știu cum se face. Și-apoi, mă gândesc că e cam nepotrivit în momentele acelea să începi să faci niha-niha. Deja râdeam amândouă, iar ea își continuă încercarea de-a primi un răspuns de la mine.

– Asa spunem noi, generația noastră, când nu vrem să pronunțăm cuvântul sex. Deci ai făcut asta cu cineva în timp ce erai cu altcineva?

– Cum să fac asta cu cineva când sunt cu altcineva? încerc din nou o diversiune.

– Nu când e cu tine, ci când el nu e lângă tine, iar tu ești în altă parte, dar oficial sunteți împreună și tu cunoști pe altcineva cu care ți se întâmplă chestia aia, continuă cu determinare să mă lămurească, deși știe foarte bine că eu am înțeles exact întrebarea ei. Zi, ai făcut? Ai înșelat? continuă cu încăpățânare. Și își răspunde singură: – Aaai făăăcuuut… e claaar, altfel ai spune nu!

– Nu-mi pune vorbe în gură, o dau cotită când brusc găsesc o scăpare. Bună de tot, o recomand pentru astfel de situații:

– O să vorbesc cu tine despre asta după ce o să-ți începi viața sexuală. Așa, vorbim despre ceva ce tu nu înțelegi, habar nu ai cu ce se mănâncă și s-ar putea să-ți faci o impresie greșită. E ca și cum ți-aș povesti o carte și pe urmă ți-aș spune s-o citești.

– Păi, eu nu mai citesc cărți după ce mi-au fost povestite.

– Ai văzut? Doamne ferește, rămâi virgină toată viața, n-aș putea să-mi iert una ca asta! Și-am încalecat pe-o șa, și-am strigat NIHA-NIHA

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult