Învață-l pe copilul tău să ierte

15 August 2018, 14:32    •   
comentarii

Tu de unde știi iertarea? Sau neiertarea?

Din cum te-au iertat sau nu te-au iertat ai tăi. Din cum te-au lăsat să-i ierți... Sau nu și-au cerut, niciodată, iertare.

Sunt părinți care mor, fără să fi apucat să le spună copiilor, vreodată, "iartă-mă". Pentru că nu știu să facă asta. Pentru că nici lor nu le-a cerut nimeni iertare... pentru că oamenii ascultă ce zice preotul, dar nu fac ceea ce aud. Învață-ți copilul unul dintre exercițiile esențiale pentru o viață fericită! Spune "iartă-mă", până devine reflex. Ori de câte ori greșești, cere-i, repede, iertare. Spune sau scrie sau înregistrează un mesaj. Lasă un bilet, dacă nu poți rosti "iartă-mă" cu toată gura. Sau spune-l șoptit, până te obișnuiești cu gustul lui "iartă-mă".

"Iartă-mă" poate salva sufletul copilului tău. Îi poate da încredere în el, să facă asta cu tine și cu ceilalți. Și să înțeleagă că, uneori, greșelile nu sunt alegerile noastre. Iertările, da!

Să ierți e la fel de important cum e să respiri.

Când ai ceva pe suflet, indiferent cine l-a pus acolo, te apasă. "Iartă-mă" e medicamentul care face răul să treacă. "Iartă-mă" e remediul pentru o zi senină. "Iartă-mă" te face să mergi ușor și drept printre oameni.


Să ceri iertare, recunoscând că ai greșit, nu e umilință. E înțelepciune!

Să spui "iartă-mă" e vindecator și pentru tine, și pentru cel față de care ai greșit.
"Iartă-mă" e viza din pașaportul care te duce în Rai. În Raiul de pe Pămant, pe bucățica aceea verde, în care trăiesc oamenii fericiți că știu să ierte.
Fii tu profesorul copilului tău! Fii tu preotul lui! Fii tu antrenorul cu care exersează, în fiecare zi, una dintre cele mai frumoase trăiri din viața unui om: IERTAREA!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă