ÎNCEPE SĂNĂTOS, CREȘTE SĂNĂTOS

02 August 2018, 22:43    •   
comentarii
Galerie

Cu telefon sau fără telefon la masă? Cu tableta cu ochii în desene animate pe masă când îi dai copilului să mănânce? Sau pus în fața televizorului?

Sunt întrebări pe care le-am auzit de foarte multe ori. Și pentru asta am acceptat cu mare bucurie propunerea Nestlé de a mă alătura campaniei „Începe Sănătos, Crește Sănătos”.

În acest context, vă invit să urmăriți prima emisiune, pe care am avut plăcerea să o moderez, dintr-o serie care vă va oferi răspunsuri ce frământă multe dintre mămicile cu copiii mai mari de un an, pe tema alimentației.

La această primă ediție a emisiunii online pe care v-o propun am vorbit despre tehnologie. Mai precis, despre cum se reflectă inovațiile tehnologice în alimentația copiilor de vârstă mică.

Mi-a făcut o mare plăcere să o am invitată pe doamna doctor Alina Popp – Medic Primar Pediatrie. Împreună cu dânsa, am aflat mai multe despre amprenta părinților asupra alimentației copiilor, având drept aliat tehnologia, precum și despre beneficiile inovațiilor tehnologice în nutriția copiilor de vârstă mică.

Un alt subiect dezbătut au fost oligozaharidele din laptele uman. Oligozaharidele din laptele uman sau human milk oligosaccharides reprezintă a treia componentă solidă din laptele matern, după grăsime și lactoză. Acestea sunt componente protectoare ale laptelui matern, fără valoare nutritivă, dar cu un impact foarte, foarte mare asupra dezvoltării imunității copilului, încă de la început. Presupun, dragii mei, că vă întrebați de ce?! Pentru că determină dezvoltarea bacteriilor benefice din intestinul celui mic. Iar în contextul în care, între 70% și 80% din sistemul imunitar al copiilor noștri se află în intestinul lor, oligozaharidelele din laptele matern vin ca un „prieten de nădejde”, ca un soldat ce protejează și face mult mai dificilă dezvoltarea bacteriilor care pot afecta sănătatea celui mic.

Iar pentru a lega tehnologia de oligozaharidele din laptele matern, tot în cadrul emisiunii am aflat cu bucurie că, în acest moment, oamenii de știință, după ani întregi de cercetare și analiză, au descoperit alternative alimentare pentru oligozaharidele din laptele uman, odată ce alăptarea nu mai este posibilă.

Dar o să mă opresc aici. Și vă invit să intrați pe site-ul https://primele1000dezile.nestlebaby.ro/lapte/conferinte/cand-tehnologia-sta-la-masa-cu-micutul-tau și să urmăriți emisiunea pentru a descoperi voi înșivă mai multe despre oligozaharidele din laptele matern și despre beneficiile pe care inovațiile tehnologice le aduc în acest context.

Totodată, vă invit să adresați întrebări despre subiect în secțiunea de comentarii din platforma Nestlé. Ulterior, dna. Dr. Alina Popp va reveni cu răspunsuri, tot printr-un material video, postat în cadrul platformei.

Iar eu vă promit că acesta este doar un frumos început. Lunar, în platforma Nestlé, o să găsiți un video care să vă poarte într-o călătorie frumoasă despre alimentația copiilor cu vârsta mai mare de un an. În această călătorie vă vom fi alături atât eu, cât și alte mămici celebre și, mai ales, medici specialiști.

Sunt sigură că, la final, o să știți mult mai multe despre o nutriție sănătoasă și echilibrată a copiilor voștri.

Așa că...spor la vizionat și o viață sănătoasă pentru voi și copiii voștri!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult