Bunici și copii – altă generație, aceeași alimentație?

19 Septembrie 2018, 16:03    •   
comentarii

Cineva mi-a spus odată că dragostea părinților pentru copil nu poate fi învinsă decât de dragostea bunicilor. Adevărat!

Știm cu toții că bunicii sunt cei mai pricepuți când vine vorba despre răsfăț. Ei sunt acei oameni minunați care nu le pot refuza nimic nepoților. De la jucării, până la ciocolată și bomboane, tot ce e mai bun pentru cei mai iubiți membri ai fiecărei familii: copiii.

Cum să îi spui tu, ca mamă, bunicii - că i-a dat nepoțelului prea mult să mănânce? Sau cum să îi explici că porțiile pentru copil nu sunt la fel de mari ca cele pentru adulți? Sau că ciocolata nu trebuie consumată dimineața, la prânz și seara? Sau că franzela caldă nu e o masă pentru un copil de 1 an jumătate?

Din experiența mea ca Antrenorul Părinților am înțeles un lucru foarte important: relația cu bunicii e complicată pentru că ei au senzația că știu mai bine decât tine având experiență mai mare de viață.

Dar vremurile s-au schimbat foarte tare, noi ne-am emancipat, avem acces la informaţie și putem să le dăm copiilor cele mai bune alimente, potrivite vârstei lor, și putem face pentru ei cele mai bune alegeri. Alegeri care se vor reflecta în dezvoltarea lor echilibrată, pe termen lung. Cu bunicii trebuie să lucrăm cot la cot, să le explicăm cu multă diplomație că degeaba noi le dăm legume și fructe dacă buni le strecoară o sărmăluță când ei abia au început de câteva luni diversificarea.

Ce nu trebuie să îi lipsească unui copil de peste un an din alimentație? Îi sfătuiesc pe părinți să scrie pe un post it și să lipească pe frigiderul bunicilor această mică listă:

Elementele esențiale:

- oligozaharide

- probiotice

- prebiotice

- proteine

- acizi grași esențiali.

Vi se pare că sună pretențios? Credeți că bunicii nu vor ști ce au de făcut? Credeți că va fi dificil să le explicați toate aceste aspecte, importante de altfel? Vă ajut eu! Și nu voi fi singură în acest parcurs, ci voi avea alături doi aliați de nădejde: un medic specialist și compania Nestlé!

Cum? Vă invit să urmăriți o nouă emisiune de pe îndrăgita platformă Nestlé. Tema emisiunii indică, bineînțeles, răspunsul la tot ceea ce v-am scris mai sus: Generații diferite, același scop: nutriția sănătoasă a copilului. Cum îi facem pe bunici să aleagă o alimentație corectă pentru copiii de vârstă mică? Invitata mea este de această dată dr. Alina Cristescu, un medic excelent, super pregătit, un pediatru care știe să răspundă la toate întrebările voastre legate de tematica abordată. Emisiunea face parte dintr-un proiect-umbrelă educațional, despre alimentația copiilor de vârstă mică. Această emisiune este o continuitate a subiectelor abordate în emisiunile de anul trecut și din acest an, pe care le puteți viziona tot în platforma Nestlé.

În plus, dragilor, vă invit să adresați în platformă toate întrebările care vă frământă, legate de subiectul abordat. Doamna dr. Alina Cristescu va răspunde fiecăreia în parte, într-un material video separat.

Eu sunt aici, mereu la dispoziția voastră cu o vorbă bună, un sfat înțelept. Să aveți o toamnă frumoasă!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

O balerină și un inventator, doi tineri care la 20 de ani fac România mai frumoasă

  Iubesc viața la nebunie și îmi place să o trăiesc zi de zi la maximum. Alerg între avioane, săli de spectacole, strâng în brațe zeci de mii de copii și de părinți în fiecare an și...

citeste mai mult  

Când doi oameni se îndrăgostesc, ceilalți ar trebui să tacă. Fix ca în biserică

  Magia îndrăgostirii dintre doi oameni e dincolo de tot ce e pământesc. Nu, nu te îndrăgostești nici de ochi, nici de zâmbet. Nici de înălțime, nici de numărul kilogramelor. Nu te îndrăgostești...

citeste mai mult  

Pentru o zi,am fost Mary Poppins!

Pentru o zi, am fost Mary Poppins în variantă contemporană! Totul, sub bagheta magică a echipei de stiliști care a inițiat proiectul “Transformări radicale by Jovsky Studio”. Desemnarea celebrității și alegerea...

citeste mai mult  

Când deschide Dumnezeu laboratorul de chimie, viața devine experiment

M-am întrebat întotdeauna cum se face atunci când, brusc, suntem atrași de cineva. Poate fi o persoană pe care o cunoaștem de multă vreme, dar pe care n-am observat-o în "acel" fel, poate fi cineva absolut nou, cu...

citeste mai mult