Trăiește Crăciunul care Ți se potrivește, nu LI se potrivește!

18 Decembrie 2018, 09:07    •   
comentarii

Trăiește Crăciunul care Ți se potrivește, nu LI se potrivește

Dacă în viața familiei tale a intervenit o schimbare în acest an, nu încerca să faci sarbatorile fix ca anul trecut.
Dacă anul acesta ai pierdut pe cineva foarte apropiat, dă-ți voie să suferi că nu mai e lângă tine, de Crăciun. Nu te preface că nu s-a întâmplat nimic. Permite-ți să plângi plecarea celui drag și aprinde o lumânare în memoria lui. Dă de pomană ceva ce știi că îi plăcea mult... pregătește un cadou ca și când i l-ai da lui, dar oferă-l cui știi că are nevoie.
Permite-ți ție și celor dragi să nu fiți galăgioși și veseli anul acesta, de Crăciun. Dați-vă voie să fiți triști, să folosiți momentul pentru aduceri aminte. Lasă copiii să se manifeste fix așa cum le vine și nu te adânci în tristețe, dacă ei reușesc să iasă din stare și să aducă puțină bucurie în casa voastră.


Dacă familia voastră s-a despărțit și fiecare trăiește în altă casă, nu te strădui să faci lucrurile fix ca anul trecut. Încearcă, încercați să le faceți altfel. În primul an după despărțirea de tatăl Mayei, am stat acasă, l-am așteptat să împodobim bradul împreună și... ne-am întâlnit în jurul lui cu aceleași frustrări, resentimente și reproșuri. A fost cel mai urât Crăciun din viața mea. În anii următori, am ales să plec. Să schimb, să fac lucrurile altfel... Vechile obiceiuri au fost înlocuite cu unele noi. Acum ne amintim ceea ce ne făcea fericiți, nu ceea ce ne întrista.


Dacă ești singură de sărbători, gândește-te că 70% dintre cei implicați în relații te invidiază pentru liniștea ta. Majoritatea celor aflați în cuplu ar vrea puțin timp pentru ei. Așadar, profită! Îmbracă-te, aranjează-te, du-te la teatru, la film, citește, fă-ți ceva bun, vizitează pe cineva drag... fă ceea ce îți vine să faci, fără eforturi prea mari și fără să simți că fugi de singurătate.


Dacă vin la voi în vizită oameni singuri, evitați întrebările din seria: "tot nu ai întâlnit pe cineva, te-ai mai văzut cu fostul/fosta, de cât timp ești singur, când ai de gând să-ți refaci viața?"


Nu compara Crăciunul din inima ta, cu sărbătorile postate de ceilalți pe Facebook. Majoritatea pozelor nu reflectă realitatea. Oamenii se străduiesc mai mult să pară, decât să fie! Vor depune mai mult efort pentru o poză bună pe Facebook, decât pentru o întâlnire care să le umple sufletul de fericire.
Nu lua de bun tot ce vezi la alții, nu crede tot ce vezi, nu te strădui să ai ce au ei.
Aranjează Craciunul să ți se potrivească ție, nu încerca să primești recunoștința celorlalți și aplauzele marelui public de pe Facebook! În definitiv, tu știi exact cum e Crăciunul ăsta pentru tine!

Pentru toate sfaturile de mai sus, l-am consultat pe prietenul meu Gaspar Gyorgy.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

O balerină și un inventator, doi tineri care la 20 de ani fac România mai frumoasă

  Iubesc viața la nebunie și îmi place să o trăiesc zi de zi la maximum. Alerg între avioane, săli de spectacole, strâng în brațe zeci de mii de copii și de părinți în fiecare an și...

citeste mai mult  

Când doi oameni se îndrăgostesc, ceilalți ar trebui să tacă. Fix ca în biserică

  Magia îndrăgostirii dintre doi oameni e dincolo de tot ce e pământesc. Nu, nu te îndrăgostești nici de ochi, nici de zâmbet. Nici de înălțime, nici de numărul kilogramelor. Nu te îndrăgostești...

citeste mai mult  

Pentru o zi,am fost Mary Poppins!

Pentru o zi, am fost Mary Poppins în variantă contemporană! Totul, sub bagheta magică a echipei de stiliști care a inițiat proiectul “Transformări radicale by Jovsky Studio”. Desemnarea celebrității și alegerea...

citeste mai mult  

Când deschide Dumnezeu laboratorul de chimie, viața devine experiment

M-am întrebat întotdeauna cum se face atunci când, brusc, suntem atrași de cineva. Poate fi o persoană pe care o cunoaștem de multă vreme, dar pe care n-am observat-o în "acel" fel, poate fi cineva absolut nou, cu...

citeste mai mult