Trăiește Crăciunul care Ți se potrivește, nu LI se potrivește!

18 Decembrie 2018, 09:07    •   
comentarii

Trăiește Crăciunul care Ți se potrivește, nu LI se potrivește

Dacă în viața familiei tale a intervenit o schimbare în acest an, nu încerca să faci sarbatorile fix ca anul trecut.
Dacă anul acesta ai pierdut pe cineva foarte apropiat, dă-ți voie să suferi că nu mai e lângă tine, de Crăciun. Nu te preface că nu s-a întâmplat nimic. Permite-ți să plângi plecarea celui drag și aprinde o lumânare în memoria lui. Dă de pomană ceva ce știi că îi plăcea mult... pregătește un cadou ca și când i l-ai da lui, dar oferă-l cui știi că are nevoie.
Permite-ți ție și celor dragi să nu fiți galăgioși și veseli anul acesta, de Crăciun. Dați-vă voie să fiți triști, să folosiți momentul pentru aduceri aminte. Lasă copiii să se manifeste fix așa cum le vine și nu te adânci în tristețe, dacă ei reușesc să iasă din stare și să aducă puțină bucurie în casa voastră.


Dacă familia voastră s-a despărțit și fiecare trăiește în altă casă, nu te strădui să faci lucrurile fix ca anul trecut. Încearcă, încercați să le faceți altfel. În primul an după despărțirea de tatăl Mayei, am stat acasă, l-am așteptat să împodobim bradul împreună și... ne-am întâlnit în jurul lui cu aceleași frustrări, resentimente și reproșuri. A fost cel mai urât Crăciun din viața mea. În anii următori, am ales să plec. Să schimb, să fac lucrurile altfel... Vechile obiceiuri au fost înlocuite cu unele noi. Acum ne amintim ceea ce ne făcea fericiți, nu ceea ce ne întrista.


Dacă ești singură de sărbători, gândește-te că 70% dintre cei implicați în relații te invidiază pentru liniștea ta. Majoritatea celor aflați în cuplu ar vrea puțin timp pentru ei. Așadar, profită! Îmbracă-te, aranjează-te, du-te la teatru, la film, citește, fă-ți ceva bun, vizitează pe cineva drag... fă ceea ce îți vine să faci, fără eforturi prea mari și fără să simți că fugi de singurătate.


Dacă vin la voi în vizită oameni singuri, evitați întrebările din seria: "tot nu ai întâlnit pe cineva, te-ai mai văzut cu fostul/fosta, de cât timp ești singur, când ai de gând să-ți refaci viața?"


Nu compara Crăciunul din inima ta, cu sărbătorile postate de ceilalți pe Facebook. Majoritatea pozelor nu reflectă realitatea. Oamenii se străduiesc mai mult să pară, decât să fie! Vor depune mai mult efort pentru o poză bună pe Facebook, decât pentru o întâlnire care să le umple sufletul de fericire.
Nu lua de bun tot ce vezi la alții, nu crede tot ce vezi, nu te strădui să ai ce au ei.
Aranjează Craciunul să ți se potrivească ție, nu încerca să primești recunoștința celorlalți și aplauzele marelui public de pe Facebook! În definitiv, tu știi exact cum e Crăciunul ăsta pentru tine!

Pentru toate sfaturile de mai sus, l-am consultat pe prietenul meu Gaspar Gyorgy.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult