Toate mesajele de ziua mea le pun în următorul vis

25 Iulie 2017, 11:31    •   
comentarii


Mi-am dat seama că ziua noastră de naştere este cea mai bună ocazie să ne stabilim un tel. O ţintă. Un vis, un plan, un proiect.

De ziua noastră vin atâtea gânduri bune că ele se transformă în combustibilul perfect care te poate duce spre visul tău.

Imaginaţi-vă că voi sunteţi o maşină. Şi că ziua de naştere e o pompă cu combustibil. De ziua noastră de naştere maşina îşi umple rezervorul. Şi-acum ? Ce facem cu rezervorul plin? Orbecăim pe străduţe căutând diverse adrese? Stăm în trafic şi ne enervăm că nu merge aerul condiţionat sau că vecinul este prea încet? Sau ne stabilim o ţintă, punem GPS-ul pe numele de alint DESTIN şi avem toată încrederea că ne duce la destinaţie?

Eu asta o să fac cu toate mesajele primite de ziua mea. O să umplu rezervorul cu energie bună, o să-mi stabilesc următorul vis şi o să plec la drum. Nu am un termen limită, nu eu aleg pe unde şerpuieşte drumul, nu mă grăbesc. Deloc. Dar promit să conduc frumos, cu grijă şi cu bucurie şi să mă bucur de fiecare apus şi de fiecare răsărit. Promit să mai iau cu mine pe drum oameni care fac cu mâna şi au aceeaşi ţintă şi promit să mă opresc de fiecare dată când o să vreau să mă odihnesc sau să mă bucur de un loc, de o întâmplare.

N-o să risipesc miile de gânduri care au venit spre mine de ziua mea. Fiecare mesaj are în el o picătură de energie. Cu rezervorul plin plec spre un vis nou.

Vă mulţumesc. Sunteţi fiecare o părticică din el. Fiecare omuleţ care s-a oprit o secundă din viaţa lui şi s-a gândit la mine, e parte din poveste. Iar eu scriu şi trăiesc poveşti frumoase.

La mine poveştile se termină cu "au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi şi poate mai trăiesc şi astăzi".

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă