Scrisoare de la o mama buna catre o mama vitrega

29 Aprilie 2015, 07:31    •   
comentarii

Draga mea,

Am scris multe scrisori în viața mea. Asta mi se pare cea mai grea pentru că tot ce spun eu poate fi interpretat. Aș fi preferat să-ți spun toate lucrurile la o cafea, dar din păcate între noi nu e loc nici măcar de un pahar cu apă. Au avut alții grijă să umple locul cu mizerii în așa fel încât să fie siguri că nu vom găsi bucățica aceea pe care să ne întâlnim.


Dragă parteneră actuală a fostului meu soț. Singurul motiv pentru care îți scriu este timpul pe care copilul meu îl petrece cu voi.Si pentru că bărbatul care astăzi e al tău a fost mulți ani al meu, înclin să cred că puiul meu stă mai mult cu tine decât cu voi și cu atât mai puțin cu el. Pentru că îmi iubesc copilul mai mult decât îl urăsc pe el, pentru că vreau binele lui mai mult decât vreau răul vostru, îmi fac timp să ți spun câteva lucruri pe care aș vrea să le știi. Eu sunt mama lui și fiecare zi pentru mine e o nouă zi din viața lui indiferent dacă e cu mine sau nu. Când o să ai un copil pentru că tu ai ales asta, mă vei înțelege că pentru o mamă nu există pauză. Nu există zile în care copilul e cu mine și zile în care e cu voi. Eu sunt într-o gardă permanentă. Eu sunt într-un consemn permanent așa. Cum sunt cei care apără securitatea unei țări. Sunt la datorie pentru tot restul vieții. Dacă e nevoie de mine pentru el, eu las tot, vând tot, schimb tot. Povestea cu custodia comună e doar pentru că trebuia reglementată periodicitatea vizitelor și programul fiecăruia. Dar dacă voi plecați trei săptămâni, la întoarcere vă recuperați zilele din agendă. Eu dacă e nevoie să rămân un an nu calculez zilele de custodie comună de care trebuia să mă bucur. Dacă voi îl includeți în programul vostru mă bucur pentru că își iubește tatăl așa cum iubește soarele. Dacă nu încape în programul vostru, aia e. Viața lui își urmează cursul firesc pentru că eu am grija lui all the time. 
Nu încerca să fii pentru el o mamă. Rolul acesta e deja luat și crede-mă, oricât de rea aș fi sunt cea mai bună mamă pentru el. Sângele apă nu se face. Dar poți să fii cea mai bună prietenă. Poți să fii adultul acela care să-l facă să se simtă în siguranță. Încearcă să-ți construiești o relație cu el dincolo de relația ta cu tatăl lui. Poziția de prietenă nu îți va fi luată de nimeni. Nici de foste nici de viitoare. Fii plusul din viața lui. Fă-l să fie mândru că ești parte din viața lui nu-l pune în încurcătură atunci când trebuie să vorbească despre tine. Nu-l obliga să fie ipocrit și să facă slalom între ce simte și ce ar trebui să spună că simte, despre fiecare dintre noi. 
Eu te descriu în culori frumoase. Te-am pictat cu multă grijă. Am ales cele mai potrivite linii și culori. Te rog nu-mi strica pânza. Lasă-i tabloul pe perete, nu-l obliga să-l ascundă într-un pod prăfuit. 
Astăzi tu faci parte din viața tatălui lui și pentru că tatăl lui a ales așa, faci parte și din viața copilului meu. Fii o parte bună. Poate o să rămâi cu noi toată viața poate șederea ta o să fie mai scurtă. Alegeți de la început poziția care să te pună în valoare nu cea care să-ți ia din ce ar putea trece la profit. 
Să nu-ți imaginezi că stau liniștită atunci când copilul nu e cu mine. Sunt la fel de îngrijorată și când e cu parinții mei și când e cu voi. Mamei mele îi pot impune reguli. Pe mama pot să o sun oricând să iau pulsul. Dacă aș face asta cu voi ar fi interpretate încercările mele de a-mi liniști neliniștile. 
Te rog. Ai grijă de el. E tot ce am eu mai drag pe lume. Când te uiți în ochii lui încearcă să nu-mi vezi privirea. Când îți zâmbește nu te mai gândi ca are buzele. Și când râde în hohote crede-l ca o face din tot sufletul. 
Iubește-l pur și simplu. Și dacă e să se nască între voi o prietenie pe viață eu voi fi fericită pentru el.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult