Răspunde la întrebări, așa cum ai vrea să ți se răspundă

22 Iulie 2018, 08:28    •   
comentarii

Nu m-am gândit niciodată la asta, nu m-am gândit niciodată cât e de simplu, de fapt, să răspunzi la o întrebare onest, fără să interpretezi, fără să reacționezi impulsiv, fără să judeci întrebarea sau pe cel care întreabă.

Răspunde, așa cum ai vrea să ți să răspundă ție! Întreabă, așa cum ai vrea să fii întrebat!

Dacă am reuși să ne gândim la noi și să ne punem în pielea celui din fața noastră, am elimina foarte multe motive de frustrare, nemulțumire, supărare.

Nu ridic piatra, însă ridic mâna și recunosc: da, de nenumărate ori am răspuns malițios, important, arogant, ironic, agresiv, sarcastic, acuzator… Nu ridic piatra, însă ridic mâna și recunosc: au fost situații în care am răspuns fix cum am fost întrebată. Au fost situații în care n-am știut să fiu o secundă mai deșteaptă decât celălalt. Așa cum, au fost situații în care, cu siguranță, am fost o secundă mai puțin deșteaptă decât celălalt.

În urechile mele, a răsunat puternic afirmația făcută de cineva "răspunde așa cum ai vrea să ți se răspundă ție". Pentru mine, a fost revelator! Am realizat de câte ori nu m-am făcut înțeleasă pentru că, în loc să răspund la o întrebare, am comentat/criticat/analizat întrebarea sau pe cel care a rostit-o.

Am realizat că, de multe ori, am blocat continuarea comunicării, cramponându-mă de o întrebare care mi s-a părut deplasată sau infantilă…

Dacă am deveni atenți, am observa că sunt mult prea multe situații în care consumăm mai multă energie analizând întrebarea, decât formulând răspunsul. Am scurta mult din “lista” de opinii, dacă am da un răspuns clar, simplu, și fără nicio interpretare.

Rămâneți cu asta! Poate răsună și în urechile voastre ideea, la fel de tare, cum a răsunat în capul meu și, poate, dacă vom fi mai mulți care să răspundă așa cum ar vrea să li să răspundă, lumea ar fi mai bună și mai frumoasă. Așa, împreună, am construi pentru copiii noștri acea lume în care ne dorim să trăiască, dar, deocamdată, facem mult prea puțin pentru ea.

Răspunde la o întrebare, așa cum ai vrea să ți se răspundă!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă