Oamenii au exact importanța pe care le-o dăm

25 Martie 2019, 10:40    •   
comentarii

Oamenii importanți din viața mea sunt așa, pentru că eu i-am făcut importanți. Aceiași oameni pot fi complet lipsiți de importanță pentru alții.

Nu există oameni importanți, din naștere. Cota de importanță de la naștere este de 0,0001%. Când venim pe lume suntem importanți pentru un mic număr de oameni: mama, tata, medicul ginecolog, bunicii...

Mama e singura ființă căreia un copil îi dă, din start, cota corectă de importanță. Și ea face același lucru. Apoi, încet - încet, ne mărim aria. Și, dintr-o punguță invizibilă, presărăm praf de importanță peste diverși oameni. Peste unii mai mult, peste alții mai puțin...

Uneori, apar în viața noastră oameni peste care noi presărăm toată punguța cu praf de importanță... și le dăm, astfel, mai multă importanță decât au. Din fericire, importanța nu are același efect în cazul tuturor și nici nu e veșnică. E precum parfumul... mireasma e diferită, în functie de PH. În unele situații se păstrează mult și bine, în altele se evaporă repede.

Oamenii au exact importanța pe care le-o dăm noi și devin lipsiți de importanță, pentru noi, atunci când alegem asta. Un om despre care nici nu știai că există poate, printr-un joc al sorții, să devină mâine cel mai important om din viața ta. Așa cum oamenii care astăzi se bucură de acest statut s-ar putea ca, peste puțin timp, să reintre în sfera banalității.

Nu vă lăsați impresionați de oamenii importanți pentru alții. Importanța se câștigă. E o relație bilaterală, nu se moștenește, nu poate fi imitată sau influențată... Niciun om important pentru cineva nu devine important și pentru mine, decât atunci când eu hotărăsc asta.


Nu-i lăsați pe oameni să vă sufoce cu importanța pe care voi le-ați dat-o. Amintiți-vă că, în afară de relația cu mama, toate celelalte relații importante sunt alegerile noastre!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă