Nu toate intrebarile merita raspunsuri

03 Decembrie 2014, 17:27    •   
comentarii

Așteptăm răspunsuri și luăm decizii în funcție de ele, nu de ceea ce simțim. Mergem mai departe sau rămânem undeva pentru că așa ne dictează răspunsul pe care l-am primit la întrebarea cheie.

Eram sigură că trebuie dată replica. Obligatoriu. Și imediat. Dacă mi-a fost pusă o întrebare, musai trebuie să dau un răspuns. Nu prea știu să mint. Încerc uneori să ocolesc răspunsurile, dar nu prea îmi iese. Îmi place să mă joc cu cuvintele. Am sentimentul că o întrebare care mi-a fost adresată merită obligatoriu un răspuns.

De ceva vreme trăiesc o altă experiență. Las întrebările în aer. Și ale mele și ale celorlalți. Am înțeles că există întrebări care nu au răspunsuri într-un moment anume . Sunt întrebări ale căror răspunsuri vin in alte zile. Am întâlnit întrebări care își primesc răspunsurile de la alte persoane decât de la cei cărora le-au fost adresate. Iar unele întrebări pur și simplu nu merită răspuns. Dacă ne gândim la întrebare ca la o femeie, ne vine mult mai ușor să înțelegem. Și e și mai ușor dacă privim un răspuns ca pe un bărbat.

Există întrebări delicate, formulate cu multă atenție, aranajate, coafate, îmbrăcate atent in cuvinte. Acestea merită răspunsuri în care cuvintele sunt aranjate precum florile într-un buchet de primăvară.

Întâlnim intrebarea obraznică, intrebarea care agreseaza, care intră cu bocancii în stomacul tău, întrebarea care scormonește, descoase, întrebarea care ne supără. Răspunsul e pe măsura. Dur, sec, agresiv, poate chiar jignitor, de apărare.

Întrebarea discretă va avea parte de un răspuns șoptit, spus la ureche.

Întrebarea evazivă se va bucura de o ridicare din umeri, iar intrebarea directă poate sa primească un răspuns pe măsură.

Dar între toate acestea există întrebări care rămân toată viața fără răspuns. Sau care primesc răspunsul când îl așteaptă mai puțin, întrebări pentru care răspunsurile vin de unde nici nu se-așteptau și întrebări care ar fi preferat să nu fi auzit niciodată acel raspuns. In ultima vreme prefer întrebările lacat și aștept răspunsurile cheie.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult