Nu te stresa pentru Crăciunul perfect! Străduiește-te pentru unul frumos

17 Decembrie 2018, 05:53    •   
comentarii

Să ne întâlnim cu (toate) neamurile, să mergem în vizite și să primim musafiri... pentru asta se muncea în fiecare casă, cu mult timp înainte de Crăciun, iar în unele familii se făcea ordine și se așezau toate la locul lor, până-n ultima clipă...

Abia astăzi, realizăm că toate drumurile, mersul și venitul dintr-o casă în alta, de la o rudă la alta... erau despre relații și despre conectare. Dar, atunci, nu ne spunea nimeni că e important să ne vizităm mătușile, ca să (mai) refacem legăturile dintre noi... că rudele se revăd ca să se bucure și să schimbe idei și gânduri frumoase...Atunci, vizitele erau despre: să mâncăm și altceva, să primim câțiva bănuți de la colind, să povestim banalități din viața de zi cu zi...Toată lumea se străduia teribil să arate totul perfect. Cu apretarea feței de masă se consuma mai multă energie decat cu o îmbrățișare. Gazda făcea ture între cămară și sufragerie, mai preocupată să umple masa, decât să-și umple sufletul cu prezența celor ce îi trecuseră pragul...


Astăzi, putem să facem lucrurile altfel.

Astăzi, putem să ne stabilim noi prioritățile.

Astăzi, putem să facem mai puține feluri de prăjituri și mai multe glume cu cei dragi, putem să cumpărăm mai puține ornamente și să creionăm noi câteva scrisori de mulțumire, pe care să le punem în brad.


Astăzi, putem să îmbracăm o haină din dulap și, cu banii pe care i-am fi dat pe ceva nou, să mergem la film cu întreaga familie.


Astăzi, nu ne mai analizează oamenii pentru ce avem, ci pentru cum suntem.

În timp, n-o să-și amintească nimeni ce nu a fost pe masa de Craciun, ci dacă ați fost îmbufnați și morocănoși.


Faceți ceva de mâncare, ce faceți în fiecare an. Păstrați un obicei pe care să-l aveți ca fiind al casei voastre. Puneți toată energia în acel fel... Astfel încât, toată lumea care vă cunoaște să aștepte vizita la voi pentru felul acela, copiii să-l țină minte peste ani și colegii de la muncă să aștepte să reveniți din vacanță, ca să guste ce ați pregătit.

Dacă gătitul e o plăcere pentru voi, faceți asta cu toată bucuria. Dacă e un efort (așa cum e pentru mine), rezumați-vă la câte ceva care se face repede, ușor și știți sigur că vă iese foarte bine.

Nu încercați meniul perfect, încercați un fel bun, care se obține ușor!

O casă curată, cu o crenguță de brad și o lumânare aprinsă e deja o casă îmbrăcată de sărbătoare. O cană pe care ai luat-o din toată inima pentru cineva e deja un cadou frumos lângă care, dacă mai pui și o scrisoare scrisă de mâna ta, va fi mai mult decât un cadou.

Nu vei reuși niciodată să fii ireproșabil. Așa că, mai bine, străduiește-te să fii surprinzător! Nu vei reuși niciodată să pregătești Crăciunul perfect, oricât efort ai depune... Din contră, vei transmite stresul și nervozitatea și asupra celorlalți și vor vrea, cu toții, să-l uite cât mai repede. Dar o să poți trăi, cu puțină strădanie și multă dragoste, un Crăciun memorabil, pe care să-l păstreze toți ai tăi, între cele mai frumoase amintiri!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă