Nu contează trecutul, dacă nu merge cu tine în viitor

06 Iulie 2018, 09:49    •   
comentarii

Sunt oameni care vorbesc despre trecutul lor, cu lacrimi în ochi. În cazul unora, lacrimile sunt însoțite de nostalgie, în cazul altora, de resentimente combinate cu tristețe.

Dacă trecutul tău nu e cel mai fericit, nu plânge dupa el! Nu te mai strădui să-l aduci în prezent! Nu-l mai târî după tine, încercând să-l înghesui în viitor!

Astăzi este despre astăzi!

Dacă în trecutul tău găsești lucruri care să te facă să zâmbești, să îți dea putere pentru ce urmează să faci, ia-l de mână și du-te cu el în viitor! Dacă simți că te trage înapoi, că mai mult oftezi decât te bucuri, atunci când vorbești despre tine din trecut, că amintirile îți fac stomacul ghem, pune-ți mâinile în buzunare și intră în ziua de mâine, în pasul ștrengarului. Nu există niciun motiv pentru care să te chinui. Dacă vrei să fii bun cu tine, oferă-ți doar momente care să-ți aducă fericirea!

Prima, și cea mai importantă, îndatorire o ai față de tine. Fii bun și lasă trecutul în urmă!

Ascultă cu atenție: “trecut”! Adică peste, adică... dincolo! Ai trecut sau ești încă îngropat în el? Ieși de acolo și treci peste! Treci peste toate lucrurile și amintirile care nu te fac fericit! Până nu le depășești, nu le poți numi “trecut”.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă