​Mi-am deschis viata si am primit in ea 55.000 de oameni intr-o singura luna

10 Martie 2014, 23:49    •   
comentarii
Galerie

„Ce spectacol aveți mâine dimineață la Puzzle? Noi venim des acolo. Și vă citesc blogul și mă regăsesc în aproape tot ce scrieți.”

Toaleta fetelor dintr-un club din Centrul Vechi al Bucureștiului era probabil ultimul loc unde mă așteptam să mă abordeze cineva în felul acesta. Și totuși scena este cât se poate de reală. Și se poate replica în cele mai inedite momente: la coadă la supermarket, la cafeaua de la Starbucks sau la semafor. Cine poate zice care e locul potrivit? Dar știți cum e când se întâmplă asta? Onorant și copleșitor. Oamenii mă opresc să-mi spună că le place că scriu firesc și simplu, că sunt naturală și accesibilă, că simt că poveștile mele sunt și poveștile lor, că au trăit cândva suferințele mele sau că se bucură de aceleași lucruri mărunte. Că le dă putere să știe că cineva a depășit înaintea lor o situație care are acum li se pare de netrecut.

„Și chiar există viață fericita după un divorț? Și chiar te mai poți îndrăgosti la 40 de ani? Și copilul tău chiar poate să crească fără să fie traumatizat de separarea părinților? Și chiar ai putut să treci peste tot și să-l iubești mai departe pe tătăl copilului tău?”

“Ooooooooo, DA!” E trecut demult de miezul nopții, dar discuția merge mai departe în clubul din Centrul Vechi.

Mi s-a spus că sunt prea deschisă. Prea accesibilă, prea abordabilă, prea simplă. Că oamenii caută mister, cuvinte prețioase, povești sofisticate. Am fost sfătuită sa par mai greu de atins dacă vreau ca oamenii să mă cumpere. I-am explicat doamnei respective că nu scriu ca să mă vând. Că eu îmi construiesc viața din vise și proiecte, iar banii sunt ultimul lucru pe care să-i iau în calcul. Nu m-au dat niciodată afară din casă, dar nici nu le-am simțit lipsa. În ultimii ani, viața mea s-a simplificat enorm. Mă gândesc mai mult la ce ofer și mai puțin la ce am de primit, nu mă chinui să-mi trăiesc viața, ci o las pe ea să mă trăiască. Nu fac eforturi să fiu normală așa cum înțeleg alții normalitatea, ci reușesc să rămân naturală.

Așa e! Îmi pun sufletul pe tavă și îmi trăiesc viața Facebook. Da. Scriu despre lucruri simple pe care le-am trăit pe pielea mea și vorbesc despre adevăr așa cum l-am înțeles eu. E adevărat, nu sunt psiholog și nici nu am citit prea multe cărți despre cum se crește un copil, se iubește un bărbat și despre cum se trăiește o viață. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și scriu despre ceea ce simt și înțeleg.

Mi-am deschis viața și am primit în ea 55.000 de oameni într-o singură lună, oameni frumoși, speciali, interesanți. Oameni care caută simplitatea vieții și răspunsurile directe la întrebări universal valabile. Eu sunt Mirela Retegan. Așa cum mă știți deja voi toți cei care mi-ați citit măcar o dată opostare pe blog. Poate că nu fac eforturi să mă placă “cine trebuie”. De fapt, în viața mea nu prea e loc pentru „trebuie”, ci conjug mai ușor verbele a iubi, a dărui, a vrea și a ierta. Prefer să fiu eu însămi, să scriu simplu și firesc pentru voi, prietenii mei. Astăzi, blogul meu împlinește o lună și 55.000 de cititori. Vă mulțumesc tuturor, prieteni. Încântată de cunoștință!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult