Fii omul pe care l-ai vrea lângă copilul tău!

09 Martie 2018, 10:31    •   
comentarii

Dacă am reuși să ne îndepărtăm puțin de certitudinea că sunt ai noștri și au venit la pachet cu toate drepturile pe care le avem asupra lor, am reuși să ne vedem mai bine.

Ce fel de oameni ai vrea să fie în preajma copilului tau?

Vrei ca în anturajul copilului tău să fie oameni lipsiți de politețe, oameni care vorbesc urât, care comentează mereu, care nu țin cont de ce vor și ce simt ceilalți? Ai vrea oameni care râd de defectele fizice ale altor oameni? Persoane care privesc arogant oamenii care nu sunt la fel de bogați, învățați, instruiți, domniți?

Ai vrea să se înconjoare copilul tău de oameni care nu se țin de cuvânt, nu ajung la timp, nu-și respectă promisiunile față de ei și de ceilalți? Oameni pe care să nu se poată baza, oameni cărora nu le pasă în ce măsură sunt afectate viețile celorlalți de acțiunile lor?

Ai vrea să stea în preajma oamenilor care beau mult alcool, fumează țigară de la țigară, se droghează, mănâncă mult și prost, pierd vremea tolăniți în pat, uitându-se la tot felul de programe din care nu au nimic de învățat?

Ai vrea să aibă copilul tău prieteni care nu citesc, nu merg la spectacole, ascultă muzică de proastă calitate și își pierd toată ziua în conversații puerile la sau pe telefon?

Ai vrea ca oamenii din jurul copilului tău să fie cei care nu respectă legea și regulile, nu respectă curățenia și ordinea, în lucruri și în lume? Ei bine, tu ești primul om din preajma copilului tău! Ești așa cum ai vrea să fie oamenii din anturajul lui? Ești tu cel mai bun exemplu pentru ce fel de oameni să-și aleagă, în cercul de prieteni?

Anturajul copilului nostru este o prelungire a anturajului nostru. Fii cel mai onest om, din cercul lui de prieteni! Fii corect, drept, cel mai atent, respectuos, săritor, înțelegător, empatic, simpatic, sănătos și pozitiv! Dă tu tonul anturajului pe care îl vrei pentru copilul tău!

Fii primul care are pasiuni, preocupări, hobby-uri și activități, care să fie un model pentru el!

Fii tu, parinte, cel mai bun exemplu!

Fii tu ceea ce speri să fie oamenii alături de care o să-i placă să-și petreacă timpul!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă