De Crăciun, nu moare nimeni de foame

20 Decembrie 2018, 09:55    •   
comentarii

De Crăciun, nu moare nimeni de foame

Mai mult, oamenii ajung la spital cu toxiinfecții alimentare și cu burțile prea pline...


De Crăciun, oamenii mor de singurătate.


Cele mai multe tragedii se întâmplă acum, în preajma sărbătorilor. Sunt îngrozitor de mulți oameni care se simt singuri. Care se uită cu jale spre ferestrele vecinilor și văd agitația, aud gălăgia din casele lor... indiferent de vârstă, singurătatea e greu de dus pentru mulți dintre cei care nu s-au împăcat cu ea.


Uitați-vă în jurul vostru și dacă aveți oameni singuri prin preajmă, invitați-i la voi în seara de Ajun! Spuneți-le că v-ar face o bucurie să vină... Puneți o farfurie în plus la masă și inventați pentru ei un cadou micuț. Orice, orice, împachetat frumos și cu fundiță poate fi, pentru un om singur, un cadou foarte prețios. De Crăciun, oamenii mor de tristețe și de dor! Arătați-le celor care trec prin clipe grele că sunteți acolo, cu ei.

Dragi oameni singuri, dacă alegeți să rămâneți doar voi cu voi, bucurați-vă de clipele pe care vi le puteți oferi! Faceți o retrospectivă și puneți pe hârtie numele oamenilor care v-au creat momente dragi, aparte... sunați-i și spuneți-le asta!


Îmbrăcați-vă frumos, aranjați-vă, puneți cea mai bună față de masă și cinstiți-vă pe voi, așa cum nu v-a cinstit nimeni, până acum. Când ți-e sufletul plin de iubire, ar trebui să nu te mai simți sigur. Un pas face trecerea de la deznădejde la pace și lumină. Un pas!
Faceți-vă sărbătoarea Sărbătoare și acceptați invitațiile celor care se gândesc la voi. Poate nu sunt chiar cei care ați fi vrut voi să vă invite, dar sunt cei care s-au gândit să vă deschidă ușa. Dacă nu vă place singurătatea, nu stați singuri! Pregătiți un mic dar și bateți la o ușă. Sau la o altă ușă... Până se va deschide... nu știi, niciodată, ce e în spatele unei uși închise.


Tradițional, de Crăciun, oamenii își deschid ușile. Vă doresc să vă deschideți, anul ăsta, inimile! Iar luminițele din brad să vă aprindă becul minții și să facă lumină acolo, în gândurile voastre. Hai, apăsați butonul stării de bine! Făcând bine altora, de fapt, ne facem binele nostru!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

O balerină și un inventator, doi tineri care la 20 de ani fac România mai frumoasă

  Iubesc viața la nebunie și îmi place să o trăiesc zi de zi la maximum. Alerg între avioane, săli de spectacole, strâng în brațe zeci de mii de copii și de părinți în fiecare an și...

citeste mai mult  

Când doi oameni se îndrăgostesc, ceilalți ar trebui să tacă. Fix ca în biserică

  Magia îndrăgostirii dintre doi oameni e dincolo de tot ce e pământesc. Nu, nu te îndrăgostești nici de ochi, nici de zâmbet. Nici de înălțime, nici de numărul kilogramelor. Nu te îndrăgostești...

citeste mai mult  

Pentru o zi,am fost Mary Poppins!

Pentru o zi, am fost Mary Poppins în variantă contemporană! Totul, sub bagheta magică a echipei de stiliști care a inițiat proiectul “Transformări radicale by Jovsky Studio”. Desemnarea celebrității și alegerea...

citeste mai mult  

Când deschide Dumnezeu laboratorul de chimie, viața devine experiment

M-am întrebat întotdeauna cum se face atunci când, brusc, suntem atrași de cineva. Poate fi o persoană pe care o cunoaștem de multă vreme, dar pe care n-am observat-o în "acel" fel, poate fi cineva absolut nou, cu...

citeste mai mult