De ce suntem diferiți pe internet, față de viața reală?

23 Octombrie 2018, 11:28    •   
comentarii

Am un cont personal pe Facebook care a atins 5000 de prieteni (pe 4000 dintre ei îi cunosc personal) și aproape 70.000 de urmăritori. Pe alte conturi oficiale am peste 100.000 de urmăritori.


Administrez Grupul Fix la Fix, pe care sunt aproape o jumătate de milion de oameni.


În online “ma întâlnesc“ cu foarte multă lume. Îi număr pe degete pe cei urâți. Foarte rar găsesc comentarii nepotrivite, cel mult malițioase, extrem de rar - vulgarități și relativ rar, răutăți.

Online, oamenii vorbesc frumos, arată bine, gândesc pozitiv, răspund politicos, sunt curioși, recunoscători și prietenoși... Aproape că îți vine să te muți în propriul telefon și să nu mai ieși de acolo.

De ce nu putem face asta, în viața reală? De ce aceeași oameni, cu care eu mă întâlnesc fizic, postează una și fac alta? De ce avem nevoie de defularea asta, când totul ar fi atât de simplu, dacă am fi constanți?

Eu mă întreb de multe ori care sunt ei, cei adevărați... sau vorbim despre fațetele diferite ale aceluiași om? Vorbim despre unghiurile din care îl privim, despre perspectivă?
Sau doar ne străduim mai mult pe internet și mai puțin în viața reală? Acordăm mai multă atenție felului în care răspundem online, decât atunci când suntem față în față...

Eu am curaj să spun: Mirela de pe Facebook e aceeași cu Mirela din realitate. Atunci când cineva se întâlnește cu mine față în față, nu are un șoc, sunt eu, nu altcineva mai supărat sau mai trist sau mai rău decât varianta online.

Sunt onestă, nu spun că am 50 de kilograme și 1.80, mă arăt lumii mereu, cu bune și cu rele chiar dacă mulți din prietenii mei mă ceartă că dau prea mult din casă și asta mă face vulnerabilă.


Sunt la fel de bună și în viața de zi cu zi, așa cum sunt și în relațiile online. Nu judec, nu etichetez, nu arunc cu vorbe, indiferent că le scriu aici sau sunt tentată să le rostesc.


În fiecare zi, îmi amintesc senin că am ales să fiu bună.

Să fii bun e o alegere. Conștientă! Apeși butonul și... gata!

Îți dai seama de fiecare răutate, înainte de a o spune sau de a acționa. Și alegi să "NU"!

Unii (foarte puțini) se nasc buni și devin sfinți.
Alții (cei mai mulți) aleg să fie buni și devin oameni.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult