De ce nu ne oprim atunci când simțim că ne-am săturat?

28 Februarie 2018, 12:16    •   
comentarii

Zilele astea atenția mea este foarte trează și văd tot felul de lucruri. Înțeleg mai bine situații pe care le-am avut mereu în fața ochilor, dar nu m-am oprit niciodată asupra lor.

Fac parte din categoria acelor oameni care de obicei nu se opresc atunci când se satură. Care cred că mai intră puțin. Mai merge o gură, o zi, o întâlnire, o încercare.

Zilele acestea am început experimentul primăverii: oprește-te când simți că te-ai săturat.

Dacă simt că stomacul strigă STOP deși farfuria e plină de bunătăți, mă opresc. Mi se rupe sufletul….îmi plânge inima…dar știu că peste 3 ore, conform planului meu de mâncat la ore fixe, o să pot să termin ce am în farfurie. Sau altceva.

Dacă simți că inima strigă STOP deși în fața ta stă bărbatul sau femeia care reușește să-ți dea viața peste cap, spune STOP. Și amintește-ți că următoarea iubire o să fie și mai puternică și mai interesantă și mai provocatoare. Dacă simți că te-ai săturat să fii hopa-mitică ( pentru cei care nu știu, o jucărie de lemn care nu stă nici în cap nici în picioare), dacă te-ai saturat să dai mai mult decât primeşti, opreşte-te.

Dacă simți că mintea ta strigă STOP pentru că ai intrat în tot felul de combinații, înțelegeri, alegeri care îți consumă prea mult timp și prea multă energie, oprește-te.

Dacă locul tău de muncă nu e cel potrivit și simți că mintea e sătulă de frustrările și nemulțumirile tale, nu-i mai da nicio frustrare în plus.
Oprește-te.

Dacă îți urlă corpul că n-a mai făcut mișcare de luni sau ani de zile, dacă strigă mușchii de pe oase că nu mai vor leneveală, oprește-te din ea și mișcă-te.

Ne săturăm de același parfum, aceleași povești, aceleași întâmplări, aceiasi oameni, aceleași obiceiuri, aceleași locuri?

STOP este cuvântul cheie. Și după stop, vine verde să traversăm în altceva. Complet nou. Și atractiv și sănătos, și bun de iubit de mâncat, de ținut până când ne săturăm și iar stomacul, mintea, inima, sufletul, fiecare celulă strigă STOP.


Când o să ne ascultăm mintea și inima mai mut decât ne ascultăm confortul și comoditatea, vom găsi calea spre o viață fericită. Zi de zi.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă