Cum mi-am învăţat copilul să bea apă

22 Decembrie 2017, 20:47    •   
comentarii

Cred că şi mai potrivit ar fi titlul ”cum am reuşit să-mi determin copilul, astăzi adolescent, să aibă ca primă opţiune apa, atunci când cere ceva de băut sau vrea doar să se hidrateze”.

Din fericire, e un subiect trecut, deja, la capitolul „victorii”. Este victoria mea, de mamă, în obiceiurile pe care i le-am creat copilului meu. Ştiu că suntem modelele copiilor noştri. Şi, când un copil stă prea mult pe tabletă, uită-te ce faci tu, omule mare! Când un copil ţipă prea des, aminteşte-ţi cât de des faci tu asta. Când un copil cere un suc carbogazos, uită-te ce bei tu. Şi mai uită-te undeva: la tine în bucătărie, în cămară, în frigider. S-ar putea ca, acolo, să fie secretul!

Din casa şi din viaţa mea au dispărut carbogazoasele, în ziua în care am aflat că sunt însărcinată. Până atunci, aruncam, în fiecare săptămână, baxuri întregi de pet-uri, de la toate tipurile de sucuri. Apoi, a venit o zi în care s-a făcut curat. Atunci, în casa noastră, și-a făcut loc APA. Şi, în viaţa mea, apa deţine poziţia numărul 1. Am tot timpul o sticlă de apă cu mine: în geantă, în maşină, în mână. Portofelul, telefonul şi sticla cu apă!

Aş fi vrut să am acum un copil mic, doar ca să-mi fie uşor să-l învăţ să bea apă. Când am văzut, pentru prima oară, sticluţa de la Aqua Carpatica, m-am gandit cât de uşor e astăzi, pentru o mamă, sa obţină victoriile pentru care eu am muncit mult. Mult mai mult!

De ce îţi recomand, cu toată sinceritatea, sticla de AquaCarpatica? Iată câteva motive:

1. Ca să-l laşi să bea apă singur şi tu să te uiţi, cu mândrie, la succesul lui. El se va simţi la fel de important ca Marco Polo.

2. Să îl înveţi să bea apă singur, dintr-o sticlă făcutăspecial pentru el, e la fel de important ca etapa în care învaţă să mănânce singur. Doar că e mult mai uşor!

3. Pentru că sticluţa asta simpatică e concepută în aşa fel, încât piticul tău să se simtă stăpânul ei, nu să privească sticla ca pe Vârful Everest (pe care, atunci când o să fie mare, o să-l escaladeze).

4. Apa curge din sticlă, doar atunci când bei din ea.

5. E sticla lui! Aşa cum mama are o sticlă a ei, bunicul a lui, iar tata poate sa aibă un bax, el poate să aibă sticluţa lui, din care să nu mai bea nimeni altcineva.

6. E atât de mică şi de draguţă, încât poate să o transforme într-un tovarăş de joacă.

Recunosc, sunt o mamă preocupată de felul în care copiii şi părinţii îşi petrec timpul, împreună. Mi se mai spune Regina Eficienţei. Reuşesc să găsesc timpul pe care alţii îl pierd. Şi aşa, ziua mea, în loc de 24 de ore, are tot timpul de care am eu nevoie.

Fiţi părinţi curajoşi şi ajutaţi-vă puii să devină independenţi! Să înveţe să bea apă, să înveţe să bea multă apă, să înveţe să bea multă apă, singuri! Poate fi o victorie importantă, pentru vremurile în care copilul vostru, adolescent, se va duce undeva, în gaşcă, şi va fi printre puţinii care vor comanda apa. Chiar dacă, în spirit de frondă, va mai cere şi altceva, va reveni la ceea ce, deja, este parte din el: apa, cea de toate zilele.

Eu beau Aqua Carpatica. Dinainte de a o avea alături de noi, la evenimentele din acest an! Un vis a fost ca, în turneu, fiecare spectator să găsească pe scaun o sticlă cu apă. Vis împlinit!

Aqua Carpatica Kids! Gustul purităţii, acum în sticla specială pentru copii, care curge numai când bei.

Profitaţi din plin de Campania aflată în desfăşurare! Într-un bax, primiţi 4 sticle, cadou!

Abia aştept să-mi scrieţi că le place noua sticluţă şi că beau apă din ea, singuri. Îmi povestiţi experienţa voastră?

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult