Concentrează-te pe copil, nu pe sarmale

24 Decembrie 2017, 07:04    •   
comentarii

E foarte importantă masa de Crăciun. Și curățenia din casă. Dar nu lăsa pregătirile să-ți ocupe tot timpul și să-ți mănânce nervii.

Crăciunul nu e despre asta. Nu-ți stresa toată familia pentru că vrei TU ca totul să fie perfect. Poți să le lași sub brad cele mai scumpe sau dorite daruri. Dacă toată ziua ai trântit oalelele prin bucătărie și ai stat îmbufnată că nu ți-ai terminat platourile și cozonacul nu e ca în reclame, nimeni din casa ta nu se va mai bucura de Sfânta Sărbătoare a Crăciunului.

Sfânta Sărbătoare a Crăciunului. Adică: liniște, zâmbete, împăcare, clopoței, colinde, case călduțe, ceaiuri, vin fiert, turtă dulce…

Nu ai nevoie de 7 aperitive și 5 feluri de prăjituri ca să ai un Crăciun bun. Nu te îmbrăca în nemulțumire și îngrijorare. Învăluiește-te în acceptare.

Orice-ar fi, oricâte-ai fi reușit să faci, declară-te mulțumită. Nu strica sărbătoarea casei pentru niște mărunțișuri. Nu sta șifonată toată ziua de ajun cu scuza că tu “nu ești gata”, că tu ”nu ai terminat de gătit” că tu “ trebuie să faci totul singură”.

Trezește-te de dimineață cu bucuria pe buze. Organizează-i pe cei din casă cu veselie. Împărțiți treburile. Fă-i și pe ei să se simtă parte din pregătirea serii de Ajun. Dar nu cu reproșuri, nu cu ceartă, nu cu nervi. Cu bucurie. Fă un joc din toată treaba. Și când toate vor fi terminate, nu începe cu criticile. Nu te duce în urma lor să le găsești motive de reproș. Lasă lucrurile imperfecte.

Fii tu perfectă de acest Ajun. Fii așa cum n-ai reușit niciodată până acum. Fii tu bucuria casei voastre, cadoul familiei tale. Părinții dau tonul sărbătorilor. Cântați colinde, nu strigați reproșuri.

Fiți înțelepți și amintiți-vă că lumea se simte bine atunci când oamenii din fața lor zâmbesc. Și dacă pe masă sunt doar o felie de cozonac și un pahar de ceai, dacă sunt primiți cu bucurie, nimic nu mai contează. Nu-i obligați pe cei dragi să înghită cozonacul cu lacrimi.

Faceți din Crăciunul acesta sărbătoarea voastră cea mai frumoasă.

Crăciunul este despre bunătate și iubire și răbdare.

"Crăciun Fericit!" nu e o expresie lipsită de valoare.
Crăciun Fericit chiar poate să fie o sărbătoare.
Fiecare are propriul Crăciun.
Tu cum vrei să fie Crăciunul tău?

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă