Cine te iubește, nu te lovește

27 Ianuarie 2018, 12:24    •   
comentarii

Mă uit îngrozită la ce se întâmplă. Indiferent de condiția socială, de cultură, educație sau nivel de trăi, agresivitatea lovește!
Soți care își înjunghie soțiile, soldați care le împușcă, pedofili ascunși sub tot felul de uniforme...Iertați-mă va rog... ceva îmi scapă.
Ce se întâmplă cu acești bărbați?
Ce rotițe le lipsesc?
Cine nu i-a iubit în copilărie?

Mă uit cu groază la știrea în care o mama este luată cu forța de Poliție de lângă copilul pe care trecătorii susţin că îl bătea. După care vine știrea cu bărbatul care își bătea soția, directoarea unei grădinițe, cu bâta de baseball ca până la urmă să o ucidă cu un cuţit.

Involuntar fac legătura: un băiețel bătut de cea care i-a dat viață, nu va avea o problemă să o bată mai întâi și chiar să o omoare pe cea care a dat viaţă copiilor lui.
Iertați-mă vă rog, dar de când a început anul, nu am auzit de nicio femeie care să fi făcut vreun rău unui bărbat.

Mă uit îngrozită în jurul meu și o strig pe Maya:

- Fetițo, dacă în viață ta un bărbat te lovește, fugi mâncând pământul! Și nu te mai întorci niciodată! Indiferent câți copii aveți, câte case ați făcut împreună. NIMENI nu are voie să te lovească. Și dacă nu te descurci singură, sunt aici ca să te apăr. Vin și din mormânt să-l bântui și să-l țin departe de tine.

Iertați-mă, vă rog. Dar treziți-vă, pentru Dumnezeu! Auziți bătăi în vecini, nu staţi pe canapea cu urechile ciulite, mergeţi şi le bateţi la uşă! Sunați la poliție! O dată, de o sută de ori! Vedeți un copil agresat, chemați poliția!

Cum să știi că fata aia, colega ta, vecina ta, prietena ta este agresată și amenințată și toate sub ochii copiilor și să nu faci nimic?
Cum să-ţi vezi copilul desfigurat de frică și să-l rogi pe bărbatul nebun de lângă tine, să nu te lase că îţi e rușine de lume?
Doamnelor şi domnişoarelor, treziți-vă!
Mame de copii, nu mai stați lângă bărbați agresivi! Fetele voastre învaţă din casă că ok să fie bătute, iar băieţii pot să devină bătăuşi.
Vă rog, vă implor, nu mai gășiți scuze să rămâneți lângă bărbați agresivi. Oricând pot să devină criminalii voștri și vă rămân copiii pe drumuri.

Nu mai e despre"ce zice lumea". Oamenilor nu le pasă cu adevărat decât de casa lor, familia lor problemele lor. În câteva zile, toată lumea va uita știrea și singurii care vor mai întreba despre mamele din cimitir si tații din pușcării...sunt copiii lor.

Cine te iubește, nu te lovește. Și de foame nu a murit nimeni. Restul sunt povești care nu te apară de agresivitate.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă