Ce pui în relațiile tale?

24 Septembrie 2018, 20:32    •   
comentarii

Ce pui în relațiile tale?

Pui lucruri bune sau mai puțin bune? Cu ce hrănești relațiile pe care le ai? E apă vie sau apă moartă?!

Relațiile sunt ca Făt-Frumos! Exact ca în povești, se nasc, cresc într-un an ca alții în zece sau... mor. Depinde cu ce balauri luptă sau ce Ilene Cosânzene le ies în cale.
N-aș vrea să vorbim despre relațiile care mor, pentru că ne rămâne doar pomenirea lor... în vecii vecilor!
Dar ne-am putea opri asupra celorlalte. Gândește-te la cele pe care le ai: cu partenerul, cu copiii, cu părinții, cu colegii, cu șefii, cu vecinii, cu oamenii cu care intri în contact... Cu fiecare dintre ei stabilești o relație. Unele sunt mai importante, altele, mai puțin importante. Indiferent de priorități, relațiile care trăiesc se împart în relații bune și relații proaste (eufemismele n-au loc aici). Ele nu au devenit așa, brusc… Ele au crescut așa! Relațiile cresc pentru că noi le hrănim. Și, în funcție de meniu, cresc frumos sau dezvoltă deviații.


Ce pui în relațiile tale? Gândește-te la oamenii cu care ai relații bune... ce-ai pus acolo? Iubire? Atenție? Răbdare? Generozitate? Timp? Emoție? Creativitate?

Relațiile bune au crescut cu lucrurile bune pe care le-ai oferit. Așa cum îngrijești un copil, cu iubire și răbdare, la fel trebuie să îngrijești o relație. Te va răsplăti, transformându-se în cel mai sigur și mai primitor loc de pe pământ. Vei putea, oricând, să te ascunzi în relația ta bună. Ai o prietenă cu care ai construit o relație frumoasă? Există cel puțin un om în viața ta, care să plângă doar de dorul tău sau pentru fericirea ta?


Câtă grijă ai de acele relații bune care au nevoie, zi de zi, să pui gânduri frumoase și acțiuni plăcute în pământul în care cresc? Dacă uiți să uzi florile câteva zile, încep să se ofilească. Dacă în solul relațiilor tale bune plasezi ingrediente nepotrivite (reproșuri, gânduri negative), vei simți cum scade intensitatea bucuriei de a fi în această relație… Vertiginos! Și dacă menții acțiunea negativă, mai devreme sau mai târziu, relația va muri.

Avem relații proaste cu anumiți oameni. Uneori, sunt chiar cei care au același sânge cu noi. Sunt oameni despre care spunem că îi iubim, că sunt importanți, oameni pe care îi apreciem din multe motive și de la care ne alimentăm cu lucruri importante, cu stări aparte… Și totuși, în relațiile cu ei, nu punem nici răbdare, nici atenție, nici timp! Astfel că, în ciuda tuturor aspectelor care ne leagă, relațiile sunt proaste.

Noi construim relațiile pe care le "naștem". De fiecare om cu care suntem într-o relație, ne leagă un cordon ombilical invizibil. Așa cum fătul se hrănește și crește grație acelui cordon, exact așa se întâmplă și cu relațiile noastre. O mamă însărcinată e foarte atentă la alimentație. Pentru că știe că, dacă alege feluri de mâncare iuți, acide, condimentate... în cele din urmă, toate aceste ingrediente, absolut nepotrivite, vor ajunge la cea mai importantă ființă din lume.

Alege condimentele care să-ți facă relația gustoasă! Să fie cuvinte dulci, gânduri bune, timp de calitate și răbdare! Peste toate, pune mult praf magic de iubire!


Indiferent că e relația cu mama, cu iubitul, cu copilul, cu colegii, cu vânzătoarea din colț sau cu șoferul de taxi... cât durează cursa, ține minte că tu alegi ce pui în relația pe care, vrei nu vrei, o construiești... pentru că așa s-a întâmplat să fie!

Nu pierde din vedere esența: fiecare relație ne poate face ziua mai bună sau mai puțin bună.


Succes la fericire!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult