Care a fost cea mai bună decizie din viața ta?

15 Octombrie 2018, 21:48    •   
comentarii

Am luat câteva decizii bune. Acum, așa le privesc. Atunci, păreau pentru cei din jur cele mai proaste alegeri, iar eu le-am simțit drept acțiuni disperate.

Am fugit de acasă la 19 ani, convinsă fiind că nu am de ales... Știam că fug să-mi trăiesc iubirea vieții, fără să-mi imaginez că acolo îmi voi găsi, de fapt, minunea vieții (am fugit cu un bărbat, ca să-l întâlnesc pe cel cu care aveam să fac un copil) .

Altă decizie importantă a fost mutarea în București. Credeam că fug (din nou, am fugit) de niște oameni mici, care încercau să-mi pună piedici în viața profesională... când, de fapt, eu trebuia să ajung în București și să construiesc cea mai frumoasă poveste posibilă: Zurli!

"Care a fost, mamaie, cea mai bună decizie din viața ta?" am întrebat-o pe bunica prietenului meu, o femeie înțeleaptă, care are 84 de ani și este bunătatea întruchipată. "Să mă despart, la timp, de bărbatul care mă făcea nefericită..."

Mi-am amintit toate lucrurile astea zilele trecute, când am auzit povestea unei femei care, la peste 80 de ani, spunea: "Dacă știam că vom trăi atât de mult amândoi, ne despărțeam măcar la 60!”

Gândindu-mă la cele două femei de peste 80 de ani, nu pot să nu observ că prima e plină de viață, se bucură din toată inima de nepoți și strănepoți, are tabieturi, are viața ei perfect senină, în timp ce a doua se luptă, și la cei 80 de ani, cu aceleași nemulțumiri... sperând ca bărbatul ei să se schimbe, într-o bună zi.

Sunt în jurul meu atât de mulți oameni nefericiți în relațiile lor... Știu însă și cupluri care au soarele în casă, care fac echipă și care își bucură zilele, reciproc, sunt cuplurile în care partenerii își sufla în aripi și își iartă, cu ușurință, stângăciile și greșelile.

Uneori, cele mai importante decizii din viața noastră pot părea cele mai dezastruoase.
Am scris asta acum, aici, ca răspuns la multele întrebări care vin în căsuța mea de mesaje.
Există fericire după căsătorie, așa cum există fericire și după divorț!
Și în căsătorie, și în despărțire e despre viață! Viața e "pe persoană fizică". Deciziile trebuie să fie personale. Pentru că, din păcate, și consecințele (indiferent că alegem să plecăm sau să rămânem) sunt tot personale.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult