Când ți-e greu, ce faci?

14 Ianuarie 2019, 08:26    •   
comentarii

- Când ți-e greu, ce faci?
- Vorbesc?!
- Cu cine?
- Cu câțiva oameni foarte apropiați, cu câțiva specialiști...
- Cât de apropiați sunt oamenii aceia pentru tine?
- Foarte... Eu și prietenii mei ne știm toți "morții" din beciuri, ne spunem cele mai importante gânduri... putem să stăm “dezbrăcați” unul în fața altuia, pentru că nu ne este rușine de nimic din ce am putea afla unii despre alții...
- Și nu ți-e frică?
- De cine?
- De ei?! Nu ți-e frică de faptul că, într-o zi, n-o să mai fiți prieteni și ar putea folosi totul împotriva ta?
- Nu m-am gândit la asta. Eu nu îmi pun plasa de siguranță atunci când vreau să zbor... să poți să-ți deschizi inima în fața cuiva, cu toată onestitatea, e la fel de frumos ca zborul. Să-ți lași sufletul liber să creadă în cel din fața ta, din toată ființa, e un dar minunat pe care ți-l poți face..."

Interviul a continuat în această notă și o să-l citiți, într-o zi, pe un blog.

Discuția mi-a oferit ocazia să-mi amintesc tot ce mi-a spus o femeie, în urmă cu mai bine de 10 ani. Am întâlnit-o la o pensiune din Bucovina. Nu mai știu cum o cheamă, era cu baiețelul ei... am mers cu ea pe dealurile din preajma Voronețului și m-a învățat să respir. Să mă opresc și să respir... Apoi mi-a vorbit despre Sfinții Arhangheli. Am făcut cunoștință cu Mihail și Gavriil, dintr-o altă perspectivă... De-atunci, pe ei îi strig, când am nevoie de Ajutor...

Și când credeam că (doar) despre asta a fost întâlnirea mea cu ea, mi-a spus ceva ce mi-a rămas în minte toată viața și m-a ajutat să trec peste trădări și lovituri primite, clasic, de unde mă așteptam mai puțin: “Atunci când cineva îți face un rău, bucură-te, că e păcatul lui și nu e problema ta! E a lui sau a ei și o să-i macine mult și bine, indiferent dacă recunosc sau nu”.

Și... uite-așa, de fiecare dată când mi-o iau, de fapt ei și-o iau. Nu mă răzbun niciodată, nu construiesc strategii și nu-mi irosesc timpul și răbdarea, așteptând să mi se facă dreptate. În fața cui să am dreptate? Cine trebuie să știe că am dreptate, știe! Cine mă cunoaște și mă iubește știe când am dreptate, la fel de bine cum știe când nu am... Și mă iubește oricum, indiferent de situație.

Cred într-o forță superioară, care ține lucrurile în echilibru. Cred, din toată ființa, că există un rost în toate și că noi suntem în acord cu Universul, atât timp cât suntem onești în privința a ceea ce/cine suntem și a ceea ce facem.

Cred în sinceritatea manifestată prin gând, intenție și faptă.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă