Sunt libera sa fiu cine sunt.

10 Aprilie 2014, 08:42    •   
comentarii

M-a intrebat cineva de curand de unde imi adun forța si puternicia. Si i-am rapuns: din liberatate. Da, sunt un om liber pentru cå nu trebuie sā mā prefac absolut deloc. Sunt un om liber sā fiu fericit pentru cā nu sunt fortatā sā inghit pe nimeni si nimic. Sunt in acel moment din viatā in care mā simt confortabil cu ceea ce sunt, fie cā sunt machiatā de cei mai buni make-up artisti sau rāvāsitā total dupā o noapte petrecutā in club. Nu trebuie sā pretind ca as fi nici mai desteaptā, nici mai frumoasā, mai bogatā, mai interesantā sau mai disponibilā decat sunt. Iar cei din jurul meu pot sa ma stie si plinā de viatā, dar si cu bateriile la zero energie. Si cum rand in hohote, dar si cum plang cu sughituri.

Sunt liberā sā fiu fericitā pentru cā nu mai am nimic de demonstrat… pentru cā sunt liberā sa fiu saracā sau bogatā, singurā sau in cuplu, cu prieteni multi sau putini, veselā sau tristā. Pot sa imi cumpar o casā sau sa stau in chirie, pot sā locuiesc in Cotroceni sau in Berceni, pot sā conduc o decapotabilā sau sa merg cu metroul, pot sā merg in vacantā in Vama Veche la cort sau in New York la hotel de 5 stele. Pot sā mā vizitez cu orice persoanā publicā imi place, dar si cu doamna Ecatrina din Lugoj sau Costelus – nevāzātorul din Turda, Mi-am càstigat dreptul de a fi eu insāmi si stiu exact in ce ape mā scald.

Am impins definitiv orice limitā a compromisului. Nu trebuie sā mā prefac fericitā cu joburi in care mā plātesc altii si nici nu trebuie sa fiu simpaticā in fata sefilor pentru cā stiu cā, dacā nu mā mai simt bine, pot pur si simplu sā plec si sā caut altceva. Dupā cum nu trebuie sa mā prefac vreodatā cā -mi place un angajat nepotrivit, pentru ca am tot dreptul sa renunt la el daca simt ca imi face mai mult rau decat bine.

Nu trebuie sa ma prefac in fata copilului ca sunt mama perfectā, pentru ca ea stie deja toate motivele pentru care mā iubeste si toate motivele pentru care poate, uneori, se gandeste cā putea fi mai bine… Nu trebuie sā mā strāduiesc in fata prietenilor mei, pentru cā ei ma cunosc la fel de bine ca pe propriile buzunarele si mā stiu deja: cànt, mā incânt si mā descânt singurā.

Nu trebuie sā mā prefac indrāgostitā sau preocupatā sau lipsitā de interes pentru un anume bārbat. Stiu deja ca “iubirea e un râu si râul curge “.Nu depinde de mine cine vine insetat sa bea apā din râul meu si eu îmi aleg râul spre care mā indrept când mi-e sete.

Da! Sunt un om liber. Merg impotriva fricii. Asta poate sa parā aroganta… eu zic ca e doar momentul acela când te impaci cu tine si cu toatā lumea, constient fiind cā doar in noi gasim curajul de-a fi cine suntem. Si intr-o zi intelegem cā nu trebuie sa devenim CINEVA, pentru cā suntem deja asta, din secunda in care ne-am nāscut.

Nu trebuie sā mā prefac fericitā. Eu sunt.

dra5453-2

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult