Prizonierul gândurilor mele

26 Martie 2017, 08:49    •   
comentarii

Acolo, în mintea noastră, se ascunde cea mai grea închisoare dintre toate închisorile pământului. Sing Sing-ul din țeasta noastră ține prizonierul condamnat la despărțire și îi prelungește agonia cu încă o zi, în fiecare zi.

Îmbrăcat în haine portocalii, omul de care ne-am despărțit fizic rămâne în închisoarea gândurilor noastre, legat de mâini și de picioare, așteptând Ziua Zero. E singurul loc din care condamnatul definitiv va scăpa într-o zi. El nu va pleca spre scaunul electric și nici la ghilotină. E condamnat la libertate, dar completul de judecată care trebuie să-i dea ultimul aviz întârzie să se întrunească. Și atunci, rămâne închis în gânduri, luându-ne nouă libertatea de a merge mai departe. Când ai făcut pe cineva prizonierul minții tale, tu trăiești de fapt cea mai grea dintre detenții.

Din victima care ai fi putut rămâne, te transformi în călău. Și lași să te cuprindă toată negativitatea care vine cu această imagine. Degeaba i-am pus verigheta pe masă spunandu-i că "până când moartea ne va despărți" se termină aici. Degeaba i-am făcut valiza și i-am arătat drumul spre lumea largă. Toate sunt degeaba dacă pe jumătatea mea de pat ne înghesuim tot amândoi: eu cu capul pe pernă și el în capul meu.

El poate să devină liber în lumea lui, dar rămâne prizonier în lumea mea atâta timp cât eu îl păstrez în gânduri. L-am așezat acolo, după gratii și mă duc în fiecare zi, cel puțin la apelul de dimineață și la cel de seară, să văd ce mai face. Și îl hrănesc în fiecare zi. El supraviețuiește și eu mă îmbolnăvesc.

Dă drumul oamenilor din mintea ta. Nu supra-popula locul acela micuț din cutia ta craniană. Nu înghesui prizonierii câte doi, trei, în paturi. O să-i vezi claie peste grămadă și nici nu o să mai înțelegi la un moment dat, care, cine e.

Ai puterea și deschide ușile de metal. Și dacă prizonierii din mintea ta nu vor să plece, pune furtunul cu apă pe ei. Scoate-i cu forța. O să facă puțină gălăgie, dar o să-ți lase atât de mult loc liber încât, într-o bună zi, o să răsară puțin soare și prin mintea ta.
 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult