Paște fericit. Împreună

15 APRILIE 2017, 10:54   •    comentarii

Cred că într-un singur an am trăit experienţa unor sărbători singură şi de atunci sunt mereu atentă la oamenii din jur în zilele de sărbătoare.

Eram proaspăt despărţită, lucram în televiziune, inclusiv în ziua de Paşte, aşa că nu puteam să merg acasă la ai mei. Eram la începutul carierei şi munceam non-stop (și acum mă simt la fel de tânără)

Nu apucasem să pregătesc nimic. Nici pască, nici prăjituri, nici mâncare. Oricum, mi se păreau toate inutile dacă nu îl aveam lângă mine pe omul pe care îl iubeam. Așa că în timp ce toți în jurul meu intraseră în febra pregătirii mesei de Paște, eu intrasem în febra pregătirii emisiunii din Duminica Mare.

Ei şi-au terminat de pregătit bunătăţile, eu emisiunea. Și în timp ce priveau emisiunea mea, gustau din bunătăţile lor. Doar că după emisiune, ei au rămas în jurul meselor din casele lor, eu am ieşit din studio, flămândă şi hotărâtă să mănânc ceva.

Oraşul pustiu , toate magazinele şi restaurantele închise. Tot.

Cum să sun un coleg să mă autoinvit la masă? Acum aş face-o. De-aș fi avut atunci mintea de acum…

Supărată şi flămândă, m-am dus în garsoniera în care locuiam şi am găsit o pungă de pufuleţi. I-am mâncat unul câte unul, și îmi imaginam că unul e drobul, unul e salata boeuf, unul e oul umplut, îmi imaginam și pasca şi vinul... Ştiam că va trece ziua de duminică și speram că luni, când ne vom vedea în redacţie, toţi vor aduce câte puţin din bunătățile de pe acasă. Ghinion. Nu a adus nimeni nimic. Toți ghiftuiţi, toți sătui să vadă mâncare. Și uite așa am ajuns eu direct la cofetărie, am cumpărat prăjituri, cozonac şi mâncându-le mi-am promis că eu, cât oi fi şi oi trăi o să întreb în jurul meu oamenii pe care îi ştiu departe de casă, de familie: “ce faci de Paşte?”

Din anul ăla am avut grijă să mă organizez ca să nu mă mai prindă Paștele nepregătită. Fie ştiu la cine merg, fie ştiu cine vine la mine, dar nu mai las lucrurile nerezolvate.

Așa că vă rog: uitaţi-vă în jurul vostru. Dacă aveţi colegi sau prieteni care ştiți că sunt singuri de sărbători, mai puneți un scaun la masă și invitaţi-i să ciocniţi împreună un ou roșu. Bucurați-vă de masa de Paște. Împreună. Pentru că Paștele este despre iubire, despre liniște, despre oameni buni împreună. Împreună.

Paște fericit, oameni buni! Paște fericit!