În fiecare an de ziua ta mă uit spre cer și spun MULȚUMESC

24 Mai 2017, 08:01    •   
comentarii
Galerie

Dragă Maya,

În fiecare an de ziua ta mă uit spre cer şi spun MULŢUMESC.

Într-o zi de 24 mai, în 2001, am primit şansa să mă nasc din nou. Odată cu tine am primit şansa să mai cresc imens în tot ce nu apucasem să cresc până la 30 de ani.

De 16 ani mă creşti în fiecare zi.

Da. Ai auzit bine. Tu mă creşti pe mine.

De 16 ani, eu sunt cu fiecare zi mai înţeleaptă, mai bună, mai frumoasă. De 16 ani, am cel mai important motiv să învăţ să fiu cea mai bună variantă a mea.

De 16 ani, fac echilibristică între cum sunt şi cum vreau să fiu, între ce ştiu şi ce ar trebui să învăţ, între ce primesc şi cât ar trebui să dau.

Acum 16 ani eram convinsă că un copil este cea mai tare jucărie pe care o poate primi un adult. O păpuşă pe care o îmbraci cu ce vrei tu, o speli, o hrăneşti, o culci, cu care cânţi, dansezi, te plimbi, îi cumperi tot felul de accesorii.

N-am ştiut acum 16 ani că "jucăria" aceea o să mă facă pe mine să mă imbac altfel, o să-mi schimb toate obiceiurile alimentare, o să mă înveţe să dorm, să mă odihnesc, să am grijă de mine, o să mă oblige să ascult, să cântăresc ce spun,să o iau de la capăt în fiecare zi. Şi n-am ştiut niciodată că "jucăria" aceea o să mă facă să mă iubesc aşa cum nu m-am iubit până atunci.

În 16 ani ai făcut din mine o mamă mult mai bună decât mi-am imaginat că aş putea să fiu. Ai făcut din mine o femeie mult mai puternică decât credeam că sunt, un om mult mai frumos decât am fost înainte să apari tu.

Tu eşti perfecţiunea mea. Tu eşti cea mai bună parte din mine. Tu eşti cea mai frumoasă dintre toate întâmplările câte mi s au întâmplat.

Îţi mulţumesc pentru cei mai frumoşi 16 ani.

Îţi promit că o să-ţi suflu toată viaţă în aripi şi că o să rămân lângă tine mereu , la bine şi mai ales la greu.

Tu zboară. Deschideţi aripile şi zboară spre toate visele tale frumoase. O lume întreagă te aşteaptă să o descoperi. Trăieşte. Fă totul cu iubire. Alege cu iubire pentru tine şi pentru ceilalţi şi vei face cele mai bune alegeri. Eu o să fiu mereu de partea ta.

Te vreau fericită, nu speriată. Te vreau întreagă şi liberă.

Te iubesc aşa cum nu ştiam că poate o inima de om să iubească. Mai mult, mai frumos, mai calm cu fiecare zi.

La mulţi ani, minunea vieţii mele!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult